2 Aralık Vizyona Giren Filmler

Bu hafta gösterime altı film birden giriyor. Ama maalesef ki bu hafta beni geçen haftaki gibi merakta bırakan bir film yok.

Hugo 3 Boyutlu/Hugo 3D

Filmin adını görünce aklıma tabii ki çocukluğumuzdaki yarışma kahramanı Hugo’nun olduğu bir film gelmişti. Ama öyle bir şey yok bu filmde:) Yine de bir çocuk romanı uyarlaması olması beni mutlu etti. Filmin IMDB puanı oldukça yüksek ve oyuncuları da bayağı iyi. Ve bu yüzden bu hafta gitsem gitsem buna giderdim. Paris tren istasyonunun duvarları arasında yaşayan ve saatlerden sorumlu olan kimsesiz bir çocuğun, bir gün saati tamir etmeye teşebbüs etmesiyle yaşadığı gizemli macerayı anlatıyor. Martin Scorsese’in yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde Jude Law, Ben Kingsley,  Christopher Lee,  Chloe Moretz,  Sacha Baron Cohen var.

Entelköy Efeköy’e Karşı

Bir grup ekolojik aktivistin, bir Ege köyünde yaşamaya karar vermelerinin ve ardından da orada kurulacak olan termik santrali engelleme çabalarıyla birlikte bu bölgedeki köylüler ile aralarında geçen olayların öyküsü. Komik bir film olduğu yazıyor tanıtımlarında ama ben gitsem gülmem gibi geldi.

Musallat 2

İlkini beğenmemiştim. Bu tarz yapımlarda daha çok çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Başrolünde de Türkü Turan var. Kızın oyunculuğunu bir türlü sevemedim. O yüzden de tercih etmem aslına bakılırsa. Filmin konusundan bahsetmek gerekirse, insanın 2 yaşından öncesini hatırlayamaması ve o yılların karanlığı üzerine bir film. Elif (Türkü Turan) filmde kapkaranlık geçmişinle yüzleşmek zorunda kalan bir ressamı canlandırıyor.

Hediye Operasyonu

Klasik bir Noel çocuk filmi. Vasattan öteye geçmez ama aşağı düşebilir bence.

Başrollerde Nicolas Cage,  Guy Pearce,  Jennifer Carpenter var. Klasik bir Amerikan dram, aksiyon filmi. Karısının vahşi bir cinayete sonucu ölümünden sonra, bir adamın yaşadığı acı deneyimin ardından sözde toplumsal huzuru kendi yollarıyla sağlamaya çalışmasını anlatılıyor.

Mavi Pansiyon

Mavi Pansiyon bir Nezih Ünen filmi. Şarkılarda da Halil Sezai var. Bu isimler etkileyici. Yalnız, Ege sahilinde geçen bir aşk hikayesi kış vakti beni hiç çekmiyor.

Tabii ki karar siz sinemaseverlerin. İyi hafta sonları.

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.