ikincikat’ta bir ‘kabile’ hikayesi

kabilelerUzun zamandır yoğun çalışmanın sonucunda tiyatroya gidemememin acısını ‘Kabileler’ oyununu izleyerek çıkarmıştım. Ama üzerine yine çok çalıştığım için bir türlü yazarak sizinle paylaşamamıştım. Neyse ki sonunda sizleri de bu oyundan haberdar edebiliyorum. Hem de 14/15/16/28/29/30 Nisan tarihlerinde izleme şansınız varken. 🙂 Bu yazıyı okuduğunuzda eğer bu tarihleri kaçırdıysanız da şu linkten İkinci Kat’ın programına ulaşabilirsiniz.

Nina Raine’in 2010’da yazdığı İngiltere, Amerika ve birçok ülkede büyük yankı uyandıran ödüllü bir oyun ‘KABİLELER/TRIBES’, Türkiye’de de ilk kez ikincikat’ta sahneleniyor.

Bu aile ilginç bir aile, kendilerini her şeyden soyutlamışlar ve sadece kendi doğrularıyla yaşıyorlar. Oyun da ailenin gündelik yaşamından kesitleri anlatıyor. Sizin için özetleyecek olursam, evin en küçüğü Billy sağırdır ama ev halkı onu sağır olarak kabul etmez. Aile Billy’ye dudak okumasını öğretmiş, Billy’yi işaret diline ihtiyaç duymadan büyütmüştür. Entelektüel ve gürültü seviyesi yüksek olan ailenin içerisinde sessiz varlığını sürdüren Billy’nin yaşamı, sağır bir ailede doğmuş, kendisi de yavaş yavaş sağırlaşmakta olan Slyvia ile tanışmasıyla değişir. Kelimelerimiz ne hissettiğimiz söylemeye yeter mi? sorusunu sorgulayan oyunda özellikle Billy rolünü oynayan Barış Gönenen’in performansı izlemeye değer.

Oyunun diğer oyuncuları İbrahim Halaçoğlu, Ayşe Lebriz Berkem, Haydar Köyel, Gülce Oral ve Tuğçe Altuğ da keza öyle.

Slyvia rolünü oynayan Tuğçe ile Billy rolünü oynayan Barış’ın bu yıl Afife Ödülleri’nde aday gösterilmeleri de oyunun ve oyuncuların başarısını kanıtlıyor.

 

kabileler 2

Oyunun tek kötü tarafı biraz uzun olması. Giderken 120 dakika olduğunu hesaba katarak gidin.

ikincikat nerede diye sorarsanız? Emekyemez Mah. Sarı Zeybek Sok. Demirci Fettah Çıkmazı No:2 Beyoğlu/İSTANBUL
Yani aslında Karaköy Perşembe Pazarı’nın orada. Hatta Perşembe Pazarı durağında inerseniz veya Tünel’den o tarafa doğru yürürseniz daha kolay gidersiniz. Benden söylemesi. 🙂

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.