Yılın En Güzel Sergisi

iste benim zeki müren
Yıl içerisinde birçok sergi açılışına katılan biriyim. En büyük zevklerimden biri sergi gezmek. 2013 yılı benim için ne kadar konser yılı olduysa, 2014 yılı da sergi yılı oldu diyebilirim. Bir sürü güzel sergi gezdim. Ama içlerinde en sevdiğim, geçtiğimiz günlerde açılışına katıldığım ‘İşte Benim Zeki Müren’ sergisi oldu.

Galatasaray’da Yapı Kredi Kültür Merkezi’nde yer alan sergiyi gezerken, sanki Zeki Müren yanımdaymış gibi hissettim. Alt fondan gelen Zeki Müren şarkılarıydı belki de böyle hissetmemi sağlayan, belki de bebeklik fotoğraflarından, evinin salonuna kadar her şeyin büyük bir gerçeklikle karşımda durmasıydı. Belki de fotoğrafların yanına yazılan hikayelerdi, bilmiyorum belki de hepsinin birarada olması bu hissi yarattı.
BERDUS_001
Kısaca söylemek gerekirse, Zeki Müren’in sağlığında ancak bir bölümünü düzenleyebildiği, diğer bir bölümü tarihsiz, açıklamasız halde duran, kimisi daha dün çekilmiş gibi canlı, kimisi yılların yorgunluğuna yenik düşmüş on bine yakın fotoğrafı, desenleri, kostümleri, plakları, şiirleri, notları ve arşiv görüntüleri, kısacası dolu dolu geçirdiği bir yaşamdan arda kalan neyi varsa bu sergide.

zeki müren disneylanden beğendiğim fotoğraflardan biri (Zeki Müren Disneyland gezisinde)

Sergi 18 Kasım’da açıldı, 20 Aralık’a kadar gezilebiliyor. Geç kalmadan gidin gezin bence:)

Edit: Sergi 31 Ocak’a kadar uzatıldı.

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.