İstanbul Modern dokunmatik ekranlarda

İstanbul Modern

İstanbul Modern, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen “İstanbul Turizminin Yeni Çekim Alanı: Çağdaş Sanat” projesiyle, kentin işlek noktalarına ve İstanbul Modern’e 13 adet dokunmatik ekranlı panel ve müze içine tablet bilgisayarlar yerleştiriyor.

Yerleştirilen dokunmatik ekranlı paneller ve tablet bilgisayarlar ile müzenin potansiyel ziyaretçilerinin çağdaş sanatla ilgili farkındalığının sağlanması ücretsiz eğitim ve sosyal programlara katılımın artırılması ve İstanbul’da gelişen alternatif kültür turizmine katkıda bulunulması hedefleniyor. Ayrıca bu projeyle, İstanbullulara ve yerli-yabancı turistlere teknoloji aracılığıyla modern ve çağdaş sanatın görünürlüğünü arttırmak da amaçlanıyor.

Sultanahmet Meydanı, Kadıköy (Karaköy-Eminönü-Kabataş İskelesi), Havalimanları, Kabataş, Beyoğlu Tünel ve Galata Kuledibi, Kanyon AVM ve İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde konumlandırılan bu dokunmatik paneller ve tabletlerle İstanbul Modern’in sergi, etkinlik ve ücretsiz eğitim programları hakkında her türlü bilgiye kolaylıkla erişebilecek.

Türkçe ve İngilizce olarak sunulan içerikte; İstanbul Modern’e nasıl ulaşabileceği, müzenin çalışma saatleri gibi genel bilgilerin yanında güncel sergiler, o gün ya da istenilen bir tarihte düzenlenen etkinlikler ve eğitimler hakkında bilgi alınabilecek.

Böylece potansiyel ziyaretçiler İstanbul Modern hakkında daha kapsamlı bilgiye ücretsiz ve interaktif olarak ulaşabilecek.

PS: Basın bülteninden.

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.