“The Great Masters Sergisi” ile Michelangelo, Leonardo ve Raphael İstanbul’da

Raphael, Michelangelo ve Leonardo’yu Ninja Kaplumbağalar’dan öğrenmiş bir nesildik biz. Rönesansı öğrenince 16.yüzyıl İtalya’sının en ünlü üç ustası olduğunu öğrendik.

1 Haziran – 31 Temmuz tarihleri arasında MSGSÜ Tophane-i Amire KSM Beş Kubbe Salonu’nda gerçekleşecek olan The Great Masters Sergisi ile de Michelangelo, Leonardo ve Raphael’in bıraktığı izleri görme şansına erişeceğiz.

Arter Tasarım, Museo Ideale Leoanardo ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen sergi, dokunmatik ekranlar ve interaktifler ile Türkiye’de gerçek anlamda hayata geçirilecek ilk interaktif sanat sergisi olma özelliğini taşıyor.

Sergide Michelangelo’nun Sistin Şapeli’ndeki eserlerini, Davud heykelini; Leonardo’nun Son Yemek freskini, anatomi çalışmalarını, Vitrivius İnsanı’nı; Raphael’in ise Atina Okulu freskini detaylıca inceleme fırsat sunulurken, dönemin en önemli keşifleri perspektif, anatomi ve ayna konusunda farklı deneyimler yaşatacak.

İsveçli sergi tasarım şirketi “Excellent Exhibitions AB” tarafından tasarlanan sergi, dünyaca ünlü İtalyan küratörler Alessandro Vezzosi ve Francesco Buranelli tarafından hayata geçirilmiş.

Not: Sergi 27 Agustos’a kadar uzatıldı.

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.