Hardalla mutfakta neler yapılır? Bir Maille Hikayesi

maille
Geçtiğimiz günlerde çok sevdiğim yemek blogger’i arkadaşlarımla International Wine and Spirit Academy’de dünyanın en meşhur hardal markalarından Maille’in hardallarıyla harika yemekler yaptık ve yepyeni lezzetler tattık.

Maille Menü by Murat Bozok

Maille’in ev sahipliğinde, Murat Bozok’un şefliğindeki etkinlikte birlikte hardallı çorba içerek başladığımız workshop’umuzda, sonra mutfağa geçerek harika rib-eye’lar yaptık. Tabii sadece rib-eye yapıp yemedik, menümüz oldukça zengindi.

maille ece

Hardalı sadece etlerin ve burgerlerin yanında kullanmaya alışık biri olarak, aslında ne kadar geniş bir kullanım alanı olduğunu gördüm.

sangria kayra

Yemeğe başlamadan önce Cumartesi’nin sangriasını ve Cameo’nun köpüklü şarabını deneme fırsatı buldum. Ve ikisini de çok sevdim. Cumartesi’nden böyle bir performans beklemiyordum.

maille rib eye

Daha önce de yemek workshoplarına katılmış biri olarak, önlüğü giyip ocağın başına geçmeye bayılıyorum. Ve yine hemen önlüğümü giydim ve Murat Bozok’u dikkatle dinlemeye başladım. Pişireceğimiz ilk yemek rib-eye’dı. Önce yüksek ısıda mühürlediğimiz etleri sonra tereyağı ile dumanları tüte tüte pişirdik ve sonrasında fırınladık.

ece elvin cem

Rib-eye’larımızı kenarda beklemeye aldıktan sonra, sırada gnocchi yapmak vardı. Gnocchi bir çeşit İtalyan makarnası, patatesten yapılıyor. Bir kilo kadar patatesi yıkayıp 200 derece fırında tamamen yumuşayıncaya dek pişirdikten sonra, sıcakken soyup, çok bastırmadan süzgeçten geçiriyoruz. İçine 2 yumurta kırıp, 300-400 gram da un ekleyip yoğuruyoruz. Unu yedikten sonra karabiber ve 1 yemek kaşığı taneli hardal ilave edip karıştırıyoruz. Uzun şeritler halinde yoğurup şekil verip kesiyoruz. Bol tereyağında da kızartıyoruz.

gnocchi

Gnocchiler piştikten sonra etimizi de son bir defa fırınlayıp servise hazır hale getiriyor, etleri dilimleyip, bu sefer balzamikli hardallar sosluyoruz. Bu siyah renkli hardal ete öyle yakışıyor ki, klasik acı hardalın pabucunu dama attı hemen.

ece maille

Kendi tabağımızı da hazırladıktan sonra sıra geldi yemeğe 🙂 Yabani pirinç salatası, pancar ve lor salatası masada bizi bekliyordu. Sevgili Murat Bozok’un elinden çıktığı için ikisi de harikaydı. Ama bizi bekleyen esas sürpriz yemeğin sonundaydı. Ev yapımı bounty ve hardallı dondurma. Hardallı dondurma olur mu hiç dedim ama oluyormuş. Yeni lezzetleri denemeyi sevenlere önerilir. İsteyenlere tarifini de gönderebilirim. Bana mail atmanız yeterli.

maille

Bu keyifli etkinlikte denemediğimiz tatları deneme fırsatı bulduk ve çok keyifli vakit geçirdik. Maille’e çok teşekkürler. <3

maille

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.