bomontiada’da ‘Kolombiya Festivali’

Her yıl festivallerimiz çoğalıyor. bomontiada da yeni festivaller ve eğlenceler oluşturma konusunda söz sahibi olmaya başlayan mekanlardan. Bu sefer de bomontiada’da, 25 – 30 Temmuz tarihleri arasında “Kolombiya Festivali” düzenleniyor.

Tamamı ücretsiz gerçekleşecek film gösterimleri, dans şovları ve fotoğraf sergisi ile Kolombiya kültürü İstanbul’a bomontiada’ya taşınacak. Ayrıca katılımcılar, 29 Temmuz tarihinde kurulacak stant ile festivalde birbirinden farklı Kolombiya meyveleri ile tanışacak.

Peki festivalde başka neler olacak?

Film Gösterimleri: Festivalde gösterilecek filmler son 10 yılda yükselişe geçen Kolombiya sinemasının dikkat çeken yapımları arasından seçildi. “Gabo: The Magic of Reality”, “The Wind Journeys”, Land and Shade”, Embrace of Serpent” festivalin ilk 4 günü 25 – 28 Temmuz tarihleri arasında saat 21.30’da bomontiada avluda gösterilecek.

25 Temmuz Salı
Gabo: The Magic of Reality
26 Temmuz Çarşamba
The Wind Journeys
27 Temmuz Perşembe
Land and Shade
28 Temmuz Cuma
Embrace of the Serpent

Fotoğraf Sergisi : Kolombiyalı mimar, fotoğrafçı ve film yapımcısı Nicolás Van Hemelryck’in Amazon Ormanları’nın eşsiz güzelliğini gösteren “Amazing Amazon” adlı fotoğraf sergisi festival boyunca her gün bomontiada Alt’ta saat 19.30’da başlayacak. Bu sergide Hemelryck’in Amazon nehrinden Alp dağlarına olan 5 aylık bisiklet yolculuğu sırasında çektiği fotoğraflar bölgenin kendine has hayvanlarını, bitki örtüsünü ve doğal güzelliklerini gözler önüne seriyor.

Performans: Kolombiya’nın en yetenekli dansçılarından oluşan Colombian All Star Dance Company’nin sergileyeceği akrobatik-salsa performansı 29 Temmuz Cumartesi saat 21.30’da, 30 Temmuz Pazar ise 17.00’de bomontiada avluda yapılacak. Bugüne kadar yetmişin üzerinde ülkede performans sergileyen Colombian All Star Dance, dünyada salsa şovları konusunda en büyük dans gruplarından biri sayılıyor. Kolombiya salsa tekniğinin akrobasi ile buluştuğu şovları ile ekip, Kolombiya ritimlerini bomontiada’ya taşıyacak.

Program bana çok eğlenceli gibi geldi, bir gidip bakmakta yarar var 🙂

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.