ENKA Kültür Sanat’ın perdeleri 24 Ocak’ta açılıyor

ENKA Kültür Sanat, 29. yılında 24 Ocak’tan itibaren, dopdolu bir programla seyircileriyle buluşmaya hazırlanıyor. Buluşmaların ilk haftasında Semaver Kumpanya’nın İçerdekiler, Oyun Atölyesi’nin Kundakçı, Sarı Sandalye’nin O/Hakkâri’de Bir Mevsim oyunlarını sahneye taşıyor.

ENKA sahnesinin perdeleri, 24 Ocak Salı akşamı saat 20.30’da, Melih Cevdet Anday’ın İçerdekiler adlı eseri ile açılıyor. Toplumdaki baskının en tepeden en aşağı inişini anlatıyor. Oyuncuları Mustafa Kırantepe, Nihal Yalçın ve Serkan Keskin.

Geçtiğimiz yılın ‘En İddialı 10 Oyunu’ arasında gösterilen Kundakçı, Oyun Atölyesi’nin güçlü oyuncu kadrosuyla sahneye taşınıyor. Rus yazar Grigory Gorin’in imzasını taşıyan hikaye, Kundakçı’nın kahramanlıkla teröristlik arasında gidip gelen benliğini kullanarak, ironilerle dolu ve bir o kadar eğlenceli bir oyuna dönüşüyor. Kundakçı, 25 Ocak Çarşamba akşamı seyircisiyle buluşuyor.

Haftanın son performansı, Sarı Sandalye’nin Ferit Edgü’nün aynı adlı eserinden tiyatroya uyarladığı O/Hakkâri’de Bir Mevsim oyunu. İlk gösterimi 20. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında olan oyun, ülkenin doğusuna yolu düşen bir yabancının hikayesini ele alıyor. 26 Ocak Perşembe akşamı saat 20.30’da İbrahim Betil Oditoryumu’nda sahnelenecek oyunda Kutay Sandıkçı, Gizem Ancı Aktepe, Gizem Taştan, Doğa Nalbantoğlu, İlyas Özçakır, Ozan Çelik, Yusuf Tan Demirel rol alıyor.

Bilet fiyatlarından bahsetmek gerekirse; tam: 40, öğrenci: 20 TL.

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.