“Uluslararası Caz Günü” 4. yılında Garanti Caz Yeşili konserleriyle devam ediyor

caz günü

Garanti Bankası, UNESCO’nun 2012’den beri kutladığı 30 Nisan Uluslararası Caz Günü coşkusunu, bu yıl da özel konserlerle yaşatıyor.

Etkinlik detayları şöyle:

Judy Niemack Quartet

30 Nisan 2016 Cumartesi / Nardis Jazz Club
Yetenekli ve maceracı caz vokalisti Judy Niemack, Uluslararası Caz Günü kapsamında; piyanoda Kürşad Deniz, basta Matt Hall ve davulda Cem Aksel ile birlikte sahne alıyor. Avrupa çapında konserler veren ve renkli doğaçlamalarıyla dikkat çeken Niemack, önemli bir eğitimci olarak da tanınıyor.

Etkinlik Saati: 22.00

Quincy Jones presents Alfredo Rodríguez Trio

30 Nisan 2016 Cumartesi / Babylon Bomonti
Yaşayan efsane Quincy Jones’un müzik dünyasına sunduğu Alfredo Rodríguez Trio, Babylon Bomonti sahnesinde cazseverlerle buluşuyor. Küçük yaşlarda perküsyon ile başladığı müzik eğitimine piyanoyla devam eden Alfredo Rodríguez, babasının orkestrasında çalmaya başladı. 2006 yılında Quincy Jones ile tanışan sanatçı, 2009 yılında Amerika’ya taşındı ve ilk albümü “Sound of Space”i çıkarttı.

Etkinlik Saati: 22:00

Sons of Kemet

30 Nisan 2016 Cumartesi / garajistanbul
Saksafoncu, klarnetçi, besteci ve BBC Yeni Nesil Sanatçısı olan Shabaka Hutchings tarafından 2011 yılında kurulan grup, tubada Theon Cross, davullarda Seb Rochford ve Tom Skinner ile Uluslararası Caz Günü kapsamında İstanbul’da sahne alıyor. MOBO ödülleri sahibi Sons of Kemet, Londra caz sahnelerinin aranılan grupları arasında bulunuyor.

Etkinlik Saati: 22:30

 

Ece Göksu & Neşet Ruacan Trio

30 Nisan 2016 Cumartesi / Zorlu PSM
Caz müziğinde ülkemizin yetiştirdiği önemli vokallerden Ece Göksu ile dünya çapında tanınmış sanatçılarla caz müzisyeni ve stüdyo gitaristi olarak yüzlerce kayda imza atan Neşet Ruacan, 30 Nisan Uluslararası Caz Günü kapsamında Zorlu PSM’de sahne alıyor. Slow, Hot Wind isimli bir albüm kaydı da bulunan Ece Göksu ve Neşet Ruacan, müzikseverler için önemli caz bestecilerinin parçalarını seslendiriyor.

Etkinlik Saati: 20:30

Jülide Özçelik

30 Nisan 2016 Cumartesi / Zorlu PSM
Evrensel standartlarda Türkçe sözlü müzik yapma fikriyle yola çıkan Jülide Özçelik, “Jazz İstanbul Volume-1” adlı ilk albümünü yayınladığında, sadece caz çevrelerinin değil, geniş bir dinleyici kitlesinin de takdirini topladı. Çalışmalarında halk türkülerinin yanı sıra kendi bestelerini de yorumlayan sanatçı, 30 Nisan Uluslararası Caz Günü’nde Zorlu PSM’de dinleyicilerle buluşuyor.

Etkinlik Saati: 21:50

Caz Ağacı

30 Nisan 2016 Cumartesi / Salon İKSV
Caz Ağacı konserleri serisi tüm zamanların en önemli caz gitaristlerinden Django Reinhardt’ın unutulmaz eserleri ile devam ediyor Vokalde Şirin Soysal, Başak Yavuz ve Ülkü Aybala Sunat, gitarda Bilal Karaman ve Mehmet Mutlu, kontrbasta ise Baran Say’ın sahne alacağı konser, Vedat Özdemiroğlu’nun sunumuyla gerçekleşiyor.

Etkinlik Saati: 22:30

*PS: Basın bülteninden alıntıdır.

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.