Armada Teras’ta Tarihi Yarım Ada Manzaralı Yemek Keyfi

İstanbul’un en güzel yerlerindendir tarihi yarım ada bölgesi. Genelde turistlerin tercih etmesinden midir bilinmez, İstanbullular’ın yemek mekanı tercihlerinde pek ön plana çıkmaz.

ece armada teras

Yaptığım etkinliklerden birinde bunu biraz değiştirmek istedim. Ve yemek bloggeri arkadaşlarla muhteşem manzaralı Armada Otel‘in terasında buluştuk.

image

Bizim için hazırlanan masada İstanbul Degüstasyon Menüsü’nü denemek için hazırdık. İstanbul’a tepeden bakarken, güler yüzlü personeliyle servis veren restoranda keyifli bir sohbet başlamıştı bile.

İlk olarak sekiz mezeden oluşan Şef’in Soğuk Çilingir Tepsisi’ni denedik, sonra sıra Hünkar Sahanı’na geldi. Hünkar beğendi ve bulgur pilavıyla tatlandırılan, kuzu pirzola, piliç külbastı, dana lokum ve ızgara sebzeden oluşan sahan hepimizi tıka basa doyurmaya yetti.

  • image

Ama ikramlar bununla son bulmadı, karışık Türk tatlılarından oluşan tabak ve çayla birlikte, bir de meyve eklenince hem tıka basa doyduk hem de çok keyifli bir gece geçirdik. Armada Teras farklı bir lokasyonda keyifli bir yemek yemek için tercih edilebilir.

image

Fotoğraflar için Fatih’e çok teşekkürler!

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.