Sahrap Pera’da İftar

Zomato’ya başladığımda ilk etkinliklerimden biri, ekran mutfaklarının sevilen yüzü Sahrap Soysal’ın ev sahipliğinde Sahrap Pera’da iftar sofrasıydı.

Asmalımescit’in çiçeği burnunda mekanlarından Sahrap Pera’nın ev sıcaklığındaki şık dekoru ve 80’li, 90’lı yılların müzikleri eşliğinde keyifli bir şekilde iftar saatini beklerken, Sahrap Hanım da tatlı sohbetiyle bizi yalnız bırakmadı.

İftariyelikler ve başlangıçlarla başladığımız yemekte tattığımız lezzetlerin birçoğunun adını duymuş olsak da kendi yorumunu katmış olması nedeniyle farklı sunumlarla karşılaştık.

İlk olarak iftariyeliklerin yer aldığı masamıza daha sonra köz patlıcan salatası, mercimek dondurması, cevizli köz biber salatası, karidesli humus ve pancar cipsli levrek marin servis edildi. Bütün bunların yanında mevsimlik şerbetlerimizi yudumladık…

Başlangıçlardan sonra sıra ara sıcaklara geldi. Burada da Türk Mutfağı’nın değişik lezzetlerinden oluşan sunumları Sahrap Soysal kendi elleriyle servis etti. Siron isimli mantıya benzer süzme yoğurt ve tereyağı ile pişirilen yemek ile patlıcanlı lemis pidesi en beğendiğim lezzetler oldu.

Ana yemeğe geldiğimizde ise bizleri söğürmeli kuzu şiş kebap ve Anadolu köfteleri tabağı masamızda bizleri bekliyordu.

İftar yemeğimizin finalini şekerpare ve fırın sütlaçla yaptık.

sahrap soysal eces

Hazırladığı özel lezzetlerle ve Sahrap Soysal’ın sıcak sunumuyla hepimizin hayranlığını kazanan Sahrap Soysal, yemek esnasında mutfak tecrübelerini de paylaştı. Yemek kültürünün öneminden bahsederken, hikayeli yemeklerin çok daha etkileyici olduğunu dile getirdi.

Bir sonraki ziyaretim rakı ve meze denemek için olacak.

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.