İstanbul Modern Sinema’da Şahin Kaygun Filmleri

Afife Jaleİstanbul Modern Sinema, Fotoğraf Galerisi’nde yer alan “Şahin Kaygun” sergisine paralel, Kaygun’un sanatsal ve kişisel dünyasının izlerinin görüldüğü altı filmden oluşan bir program sunuyor.

Fotoğraflarında sinematografik anlatının yoğun olarak hissedildiği Şahin Kaygun, çok yönlü sanatçı kişiliğini “sanatların en yoğun biçimde buluştuğu nokta” dediği film sahnesinde yansıttı. Kaygun, 1980’lerin Türkiyesi’nde ilk yönetmenlik deneyimlerinden önce senaryolar yazdı. “Dul Bir Kadın”, “Adı Vasfiye”, “Aaahh Belinda”, “Anayurt Oteli” gibi başarılı filmlerin sanat yönetmenliğini yaparak Türkiye’de sinemaya estetik-biçim yönünden yeni bir plastik anlayış kazandırdı.

25-28 Aralık tarihleri arasında İstanbul Modern Sinema’da gösterilecek programda; Atilla Dorsay’ın “Sinemamıza auteur olma yönünde ilerleyecek ‘farklı’ ve has bir sinemacının geldiğine” inandığını belirttiği Şahin Kaygun’un ilk yönetmenlik deneyimi 1987 yapımı “Afife Jale” ve 1988 Cannes Film Festivali’nde “Eleştirmenlerin Haftası” seçkisinde yer alan 1987 yapımı “Dolunay” filmlerinin yanı sıra, Şahin Kaygun’un sanat yönetmenliği yaptığı Atıf Yılmaz’ın “Dul Bir Kadın”, “Adı Vasfiye”, “Aaahh Belinda” ve Ömer Kavur’un “Anayurt Oteli” filmleri yer alıyor.

sahin kaygun filmleri program

PS: Basın bülteninden.

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.