Evernote ile hayatınızı kolaylaştırın

Geçtiğimiz günlerde Evernote’un daveti üzerine kendimi Ortaköy’de buldum. Bildiğim ve sevdiğim bir uygulama olan Evernote’da yeni ne var ne yok öğrenmek istedim.

Siz Evernote’u daha önceden duydunuz mu bilmiyorum. Ama benim gibi ajanda insanıysanız ve henüz tanışmadıysanız, biraz geç kalmış sayılabilirsiniz.  Ben sanırım 5 senedir kullanıyorum ve çok memnunum. Evernote resmen insanın hayatını kolaylaştırıyor.

evernote davet

Evernote’un en çok işe yarayan özelliklerinden biri çevrimdışı not defterleri. İnternetin olmadığı yerlerde aldığınız notları kaydedebiliyor, internete bağlantınız gerçekleştiği anda da bilgisayar, tablet gibi diğer cihazlarınızla senkronize olarak aldığınız notlara her yerden kolayca ulaşmanızı sağlıyor. Ayrıca notları sadece yazı olarak almanıza gerek yok. Fotoğraf çekebilir, ses kaydı da yapabilirsiniz. Hatta tabletlerinizden kendi el yazınızla not almanıza da imkan sağlıyor. Son olarak da Moleskine ile yaptıkları iş birliği sonucu, çıkardıkları özel ajandaya el yazınızla aldığınız notları dijital ortama aktarabiliyorsunuz.

Evernote Web Clipper ile internette gördüğünüz ve sonradan göz atmak istediğiniz makaleleri, fotoğrafları kırparak notlarınıza kaydedip, sonra okuyabiliyorsunuz. Hatta kaydettiğiniz verilere etiketler ekleyerek sonra kolayca bulabiliyorsunuz. Evernote Skitch ile fotoğrafını çekerek notlarınıza kaydettiğiniz şeylerin, istediğiniz bölgelerini işaretleyip dilerseniz üzerine not yazmanıza izin veriyor. Hatta yüz ifadesi bile ekleyebiliyorsunuz.

hero_evernote

İşiniz gereği çok fazla kişiyle mi tanışıyorsunuz, aldığınız kartvizitleri kaybediyor, kimlerle tanıştığınızı unutuyor musunuz?  O zaman Evernote’un kartvizit tarama özelliğini kullanıyorsunuz. Kartvizit kamerası ile kartviziti tarayıp, not defterinize kaydedip, bir de üzerine sonradan hatırlamak üzere belirleyici bir not yazdınız mı tamamdır.

Şifrelerinizi, faturalarınızı, ekstrelerinizi Evernote ‘a kaydedip, dağınık bir insan olsanız da her şeyinizi bu program sayesinde toplayabiliyorsunuz. Harika değil mi?

Ayrıca, hem iOS’ta hem de Android’te kullanım imkanı sağlaması da Evernote’un artılarından. Denemenizi tavsiye ederim, pişman olmazsınız.

 

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.