Pera Film’den Kuyruklu Hikayeler

Köpeklere bayılırım. Bu yüzden Pera Film’in yeni programına da bayıldım. İlk defa böyle bir film gösterimi hakkında yazdığım için de heyecanlandım. Programın çok tatlı bir hashtag’i bile var: #sinemanınköpekleri 🙂

Pera Film İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün Dört Ayaklı Belediye: İstanbul’un Sokak Köpekleri sergisi kapsamında dünyanın farklı köşelerinden köpek hikâyelerini bir araya getirmiş ve Kuyruklu Hikâyeler: Sinemanın Köpekleri programında, yüzyıllar boyu insanın en sadık dostu olarak tanımlanmış köpeklerin dünya sinemasında da geniş bir yeri olduğunu, köpek sevgisiyle hareket eden yönetmenlerin tür sınırlaması tanımadığını göstermiş.

Tıpkı bir köpekle yaşamanın tattırdığı birçok farklı duygunun bulunması gibi, Kuyruklu Hikâyeler’imiz arasında animasyon ve belgeseller, avangart ve kült filmler, komedi hatta gerilimler var. Patagonya’da Budapeşte’de, Oregon’da ya da okyanus ortasındaki bir ıssız adada geçtiği fark etmeksizin, sinemanın ‘‘kuyruklu yıldızları’nın hikâyeleri bazen umudun, bazen isyanın simgesi olmuş.

Köpekler, bu filmlerde kimi zaman sahipleri için bir yaşama sebebi, kimi zaman bizim için sahiplerini tanıma aracına dönüşüyor.

Şimdi sinemanın sokaklarında Bombon, Hagen, Lucy, Truman, Tulip, Otto, Baxter, Lolabelle ve nicesiyle gezintiye çıkma zamanı. Film programı ve detayların hepsi bu link‘te.

 

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.