İstanbul Modern’de Yönetmenlerle Buluşma 2: Derviş Zaim

Yönetmenlerle Buluşma 2: Derviş Zaim
İstanbul Modern Sinema, Türkiye’nin güncel sinema kültüründe sanatsal kimliği ve özgün yaklaşımlarıyla öne çıkan yönetmenlerin konuk olduğu buluşma dizisi Yönetmenlerle Buluşma’yı sürdürüyor. Dizinin ikinci konuğu, yakın dönem Türkiye sinemasına getirdiği yeni bakış açısı ve kazandırdığı anlamlarla kendine özgü bir yere sahip yönetmen Derviş Zaim.

Buluşmada, 1996’da yaptığı ilk filmi “Tabutta Rövaşata” ile ülke sinemasında bir kırılma noktası yaratan yönetmenin marjinal karakterleri, geleneksel el sanatlarına olan merakı ve tarihin dehlizlerinde dolaşmaktan çekinmeyen, yer yer sembolik ama her daim politik sineması anılıyor.

Programda, Zaim’in yedi uzun metrajı haricinde, daha önce gösterime girmemiş belgeseli “Paralel Yolculuklar” da gösterilecek. Film gösterimlerinden önce SİYAD üyelerinden Olkan Özyurt, Sevin Okyay, Janet Barış, Burçin Yalçın ve Elif Tunca özel sunumlar yapacak.

Film gösterimlerine Derviş Zaim’in filmlerinde rol alan oyunculardan Mehmet Ali Nuroğlu, Mustafa Uğurlu ve Hazar Ergüçlü gibi isimler katılacak.

program dervis zaim

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.