21. İstanbul Caz Festivali Programı belli oldu

Caz_afis21. İstanbul Caz Festivali1–16 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 21. İstanbul Caz Festivali, 13 farklı mekânda 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçının katılımıyla gerçekleştirilecek 28 konserle, bu yaz yine İstanbul’u caz müziğinin efsaneleriyle hareketlendirecek.

Bu yıl festivale ev sahipliği yapacak mekanlar arasında, Avusturya Başkonsolosluğu / Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi, Boğaziçi Üniversitesi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi, Feriye Lokantası, Haliç Kongre Merkezi, İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü,İstanbul Erkek Lisesi, Kanyon, KüçükÇiftlik Park, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, Sepetçiler Kasrı ve Salon İKSV yer alıyor.

5 Temmuz Cumartesi günü Nişantaşı Sanat Parkı’nda ücretsiz olarak gerçekleştirilecek “Parklarda Caz” konserine tüm İstanbullular davetli.

İstanbul Caz Festivali bu yıl ayrıca şehir sınırlarını da aşarak Türkiye’nin değişik noktalarına uzanacak. New Orleans’lı genç piyanist ve besteci Jon Batiste, topluluğu Stay Human ile İstanbul’daki konserini takiben sırasıyla Yalova, Çanakkale ve Diyarbakır’da da birer konser verecek.

hugh laurieHouse dizisinde oynadığı Doktor House karakteri ile Türkiye ve dünyada geniş bir hayran kitlesi bulunan sinema ve televizyonun yıldız ismi Hugh Laurie, İstanbul Caz Festivali kapsamında ilk defa hayranları ile buluşacak. Oyuncu, komedyen, yazar, müzisyen ve yönetmen Hugh Laurie, The Copper Bottom Band ile birlikte, 9 Temmuz Çarşamba akşamı 21.30’daCemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde olacak.

Katie Melua, 10 Temmuz Perşembe akşamı 21.30’da Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde olacak. “The Closest Thing to Crazy” ve “Nine Million Bicycles” gibi hit balladların sahibi Katie Melua, 3-4 sene önce de gelmişti ve İsveççe ilk öğrendiğim şarkı Vem Vet de kendisine ait olduğu için konsere kadar kendisini severek dinliyordum. Fakat Esma Sultan’daki konserin ardından canlı performansını hiç beğenmedim ve sadece albüm kayıtlarından dinlemeye devam ediyorum.

Zülfü Livaneli’nin Mevlana Celaleddin Rumi’nin şiirlerini İngilizce kaleme alıp bestelediği yeni eseri “Rumi Suite-The Eternal Day” de Türkiye prömiyerini Caz Festivali’nde yapacak. Zülfü Livaneli’nin besteci kimliğiyle katılacağı ve sahnede sunumlarıyla yer alacağı konser, Goethe Institut’un katkılarıyla 2 Temmuz Çarşamba akşamı 21.15’te Sepetçiler Kasrı’nda gerçekleştirilecek.

Children of the Light Trio”, Derrick Hodge, Jon Batiste & Stay Human, Richard Bona, Stefano di Battista, Eric Legnini, Stanley ClarkeChick Corea,  Darcy James Argue, İlhan Erşahin, Hüsnü Şenlendirici ve daha birçok isim… 

Bu arada festivalin biletleri bu sabah satışa çıktı, haberiniz olsun. 🙂

Ayrıntılı program için Caz Festivali’nin sitesini ziyaret edebilirsiniz.

caz.iksv.org

Sosyal medyada İstanbul Caz Festivali’ni takip etmek için:

twitter.com/istanbulcazfest

facebook.com/istanbulcazfestivali

facebook.com/genccaz

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.