Leyla Erbil Kadir Has Üniversitesi’nde tartışılıyor

LeylaErbil_sempozyumuKadir Has Üniversitesi’nin Modern Türkçe Edebiyat’ın kurucu figürlerinden olan yazarlara odaklanmayı amaçladığı sempozyum dizileri Leylâ Erbil ile sürüyor. İlki Tezer Özlü, ikincisi ise Yusuf Atılgan adına gerçekleştirilen Kadir Has Üniversitesi Modern Türkçe Edebiyat Sempozyumları’nın üçüncüsü Kadir Has Üniversitesi, Cibali Kampüsü’nde 3-4 Nisan Perşembe ve Cuma günü yakın zamanda kaybettiğimiz Leylâ Erbil adına düzenlenecek.

İlk kitabı Hallaç’tan (1963), son kitabı Tuhaf Bir Erkek’e (2013) kadar dilsel ve biçimsel arayışlarını ve deneysel olduğu kadar politik bir duruşu da yansıtan edebiyat çizgisini sürdüren Leylâ Erbil iki gün sürecek sempozyumda tüm yönleriyle ele alınacak.

Açılış konuşmalarını Hürriyet Gazetesi Yazarı Doğan Hızlan ve Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr Hasan Bülent Kahraman’ın yapacağı sempozyumun ikinci gününde düzenlenecek panelde Fatoş Erbil, Sennur Sezer ve Adnan Özyalçıner, Leyla Erbil’e dair anılarını izleyicilerle paylaşacaklar.

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.