12. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali İstanbul Modern Sinema’da

tatli rüyalarİstanbul Modern Sinema, 15-23 Mart tarihleri arasında bu yıl 12. yaşına giren Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’ne ev sahipliği yapıyor.

Bu yıl kadın emeğini odağına alan festival, yine dünyadan ve Türkiye’den kadınların son yılda yaptıkları uzun metrajlara, belgesellere ve kısa filmlere yer veriyor.

Filmmor’un bu yılki İstanbul Modern programında, “Bedenimiz Bizimdir”, “Kadınların Sineması”, “Kendine Ait Bir Cüzdan” adlı tema bölümlerinde; Pelin Esmer’in Gözetleme Kulesi, Aslı Özge’nin Hayatboyu, Mama Ekvtimishvili’nin Hayatın Baharı, Meltem Parlak’ın Koltuk, Aleksandra Czenczek’in Oyuncak Bebekler Ağlamaz, Belgin Söylemez’in Şimdiki Zaman, Pola Beck’in Ufukları Aşmak, Muriel Couin ve Delphine Coulin’in 17 Kız, Alina Marazzi’nin Senin Hakkında Her Şey, Vidi Bilu’nun Kırılgan, Lisa Fruchtman ve Rob Fruchtman’ın Tatlı Rüyalar ve Norma Fernandez’in Ruhen Camila gibi filmler bulunuyor.

bilge olgaç

Programda aynı zamanda sinema yapmak için pek çok fedakârlıkta bulunan Türk sinemasının değerli yönetmeni Bilge Olgaç’ın ölümünün yirminci yılı dolayısıyla bir anma günü gerçekleşecek. 20 Mart Perşembe günü Olgaç’ın İpekçe,Açlık ve Kaşık Düşmanı filmlerinin gösteriminin ardından saat 19.30’da Füsun Demirel ve Perihan Savaş’ın katılacağı “20. Yılında Bilge Olgaç” başlıklı bir söyleşi yapılacak.

Film programı için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.