İstanbul Modern Sinema’dan tutku filmleri: Ölesiye

ölesiye istanbul modern sinema

İstanbul Modern Sinema19-29 Eylül tarihleri arasında “Ölesiye” başlıklı programla, tutkunun hükmettiği hayatların geçtiği 11 filmlik bir seçki sunuyor.

“Ölesiye” programı kapsamında Steven Soderbergh’in Cannes’da Altın Palmiye alan ve James Spader’a da En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini kazandıran Seks YalanlarıAndrey Tarkovski’den Cannes Film Festivali’nde Jüri Büyük ödülü  ve FIPRESCI ödülünü  kazanan Solaris, Berlin Film Festivali’nden Altın Ayı ile dönen Rainer Werner Fassbinder’in Veronika Voss’u,Jean-Jacques Beineix’nin ilk filmi DivaLuis Buñuel’in Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülünü alan Viridiana, Zeki Demirkubuz’un Altın Portakal’da En İyi Film ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini alan filmi Kader  yer alıyor.

Programda Sam Peckinpah’ın kült yapıtı Bana Alfredo Garcia’nın Kellesini Getirin, Atom Egoyan’ın Oscar’a aday olan filmi Başka bir Dünya, Kim ki-duk’tan Yay, Roger Michell’in Ian McEwan’ın romanından uyarlanan filmi Dayanılmaz Aşk ve Peter Brosens ile Jessica Hope Woodworth’ün Beşinci Mevsim  adlı uzun metrajı da bulunuyor.

Program ise şöyle:

ölesiye film programiPS:Basın bülteninden.

PS2: Bu arada benim seçimlerim söyle; Beşinci Mevsim, Dayanılmaz Aşk, Kader, Seks Yalanları. 22 Eylül Pazar günü orada olacağım gibi gözüküyor.

 

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.