Arter’de iki yeni sergi

hayalet görüntü

Son günlerin popüler sanat galerilerinden Arter’de iki yeni sergi var.

Bunlardan ilki 2 Mayıs–11 Ağustos 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek olan İngiliz sanatçı Mat Collishaw’un Türkiye’deki ilk kişisel sergisi “Hayalet Görüntü”. Küratörlüğünü Başak Doğa Temür’ün üstleniyor. Sergide sanatçının 1990’lardan bugüne ürettiği 18 yapıta yer veriliyor. Collishaw’un bu sergi için özel olarak, Vehbi Koç Vakfı desteğiyle ürettiği “Ödüllü Mahsul” başlıklı video yerleştirmesi de dünyada ilk kez ARTER’de gösteriliyor.

Mat Collishaw, imgelerin gücünü fotoğraf, yağlıboya, heykel ve yerleştirmelerinde, acıyla güzelliği, kayıpla ışığı, çöküşle masumiyeti incelikle iç içe geçiriyor. Sergi ismini İngilizcesi Afterimage olan bir optik illüzyon teriminden alıyor.

hatırlamayı unutma

Volkan Aslan, “Pazar: Kırılacak Eşya”
Porselen ve seramik biblolar
Fotoğraf: Hadiye Cangökçe

Bir diğer sergi de Volkan Aslan’ın Hatırlamayı Unutma sergisi.

ARTER, 2 Mayıs Perşembe gününden itibaren Volkan Aslan’ın “Hatırlamayı Unutma” adlı sergisine ev sahipliği yapıyor. Küratör, Emre Baykal. “Hatırlamayı Unutma”, ARTER’in üçüncü katında yer alıyor. Volkan Aslan, ARTER’in yeni üretimleri destekleme hedefi doğrultusunda gerçekleşen bu sergi için, haftanın günlerine dair kişisel ve toplumsal reflekslere ve hislere gönderme yapan yedi yeni iş üretti.

“Hatırlamayı Unutma”da Volkan Aslan, zamanın akışının ‘hatırlamak’ ve ‘unutmak’ yoluyla kesintiye uğradığı, öznel bir zaman algısıyla ilgileniyor.

-Alıntılar Arter’in official sitesinden.

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.