Haftanın filmi: Hitchcock

hitchcock ecesAlfred Hitchcock en sevdiğim yönetmenlerden biri olduğundan Sevcan ve Furkan’ın sinema davetine hasta da olsam evet dedim ve Hitchcock filmini gösterime girmeden önce Radyo Voyage’ın davetlisi olarak izledik.:)

Kısaca, Alfred Hitchcock ve karısı Alma Reville’in Psycho filmini çekme sürecinde yaşadıklarını anlatan filmde Alfred Hitchcock rolünde en sevdiğim aktörlerden Anthony Hopkins vardı, karısı rolünde de yine çok beğendiğim oyunculardan biri Helen Mirren.

İkisinin de oyunculuklarına gerçekten diyecek yoktu. Fakat Scarlett Johansson ve Jesssica Biel için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Scarlett Johansson’un bu kadar abartılmasını zaten hiçbir zaman anlayamamışımdır. Yine vasattı.

hitchcock_2012

Filmde Anthony Hopkins’i Hitchcock’a benzetmek için yapılan makyaj çok başarılı değildi, bana biraz garip geldi ama yine de bayağı bir benzetmişlerdi. Hem belki ben makyajın altındaki Anthony Hopkins’i tanıma çabamdan benzetememiş olabilirim, bilemedim.

Ben biyografik filmleri ve kitapları çok severim. Bu filmde de kısa bir zaman aralığı alınmış olsa da, Hitchcock’un egoları, takıntıları, karakteri, hayatının bir dönemi üzerinden anlatıldığı ve bu dönemin de Psycho gibi kült bir filmin çekim süreci seçildiği için ilgi çekiciydi.  Film Teorileri dersinde Hitchcock hakkında birçok şey öğrenmiş ve izlediğim Hitchcock filmlerinden çok etkilenmiş olsam da, film çekim sürecinde böyle şeyler yaşadığını bilmiyordum. Öğrenmiş oldum, güzel oldu.

Filmi izlerken de çok zevk aldım. Size de rahatlıkla önerebilirim. 🙂

Keyifli seyirler.

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.