Atölye Winci ile Şarap Tadım Atölyesi’ndeydim

atolye-winci

Son yıllarda yaşım ilerlediği için midir bilinmez (aslında 29 yaşındayım), içki içme alışkanlıklarım oldukça değişti ve şarap geldi baş köşeye yerleşti.

Tam acaba bir şarap atölyesine mi katılsam diye düşünürken, Çizenbayan’ımdan bir mail geldi ve beni Atölye Winci Şarap Atölyesi’ne davet etti.

27 Şubat günü, La Maison otelde çoğu tanıdık olan blogger arkadaşlarımla buluştuk. Çok dakik olduğumdan dolayı, mekana ilk ben gitmiştim ve diğerleri gelene kadar sevgili eğitmenimiz İnci Özay Hatipoğlu ile keyifli bir sohbete daldık.

Ia maison otel

Şarap tadımını upuzun bir masada yapacaktık. Kimse gelmeden el yapımı kadehlerle dolu masayı da fotoğraflayayım dedim.Daha sonradan öğrendim ki, el yapımı özel kadehlerle içilen şarap daha bir tatlı oluyormuş. Hatta şarabın rengine ve çeşidine göre farklı kadehler yapılıyormuş.

inci özay atolye winci

O akşam 2 beyaz, 2 roze, 2 de kırmızı şarap tattık. Şarapları içmeyip tükürecektik ama tüküren pek olmadı. Biz dayanamayıp şarapları içtik. 🙂

İnci Özay bize şarap tadımının inceliklerinden bahsetti, bir nevi Şarap 101 eğitimi almış olduk.

atolye winci

Öncelikle beyaz şaraptan başladık, daha sonra yavaş yavaş gövdeleri artırarak kırmızıyla bitirdik. İlk etapta şarabın renginin ve berraklığının önemini, sonra alkol oranını nasıl anlayabileceğimizi, sonra kokusundaki değişimleri nasıl gözlemleyebileceğimizi öğrendik.

photo8

İnci Özay o kadar tatlı ve işine aşık bir eğitmendi ki, şarapları tadıp, onu dinlediğimiz 2 saat nasıl geçti hiç anlamadık.

Siz de şarap içmeyi seviyorsanız, biraz da nasıl içildiğini, inceliklerini öğrenmek istiyorum derseniz, bu atölyeyle başlayabilirsiniz. Ben başlangıcı yaptım, kendimi geliştirmeyi planlıyorum.

atolye winci

Bu arada Beyazlar ve Rozeler Tadımı, Kırmızılar Tadımı ve Temel Şarap Atölyesi gibi atölyelerin tarihlerini www.atölyewinci.com adresinden takip edebiliyorsunuz, ben de oradan takipteyim. 🙂

Atölye Winci ile Şarap Tadım Atölyesi’ndeydim” için 2 yorum

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.