“Anne, ben barbar mıyım?”

bigefulya

13. İstanbul Bienali’nin kavramsal çerçevesi geçtiğimiz günlerde, küratör Fulya Erdemci tarafından açıklandı. Bienalin başlığı, şair Lale Müldür’ün aynı adlı kitabından alıntılanarak “Anne, ben barbar mıyım?” olarak belirlenmiş. Bienalin odak noktası siyasi bir forum olarak kamusal alan fikri olacak.

“Kamusallık” kavramını yeniden düşünme imkânı yaratacak bienal, yeni düşünce ve hayalgücü kanalları açmayı hedefleyerek, kamusal bir buluşma ve tartışma zeminini harekete geçirecek. Bienalin sergi mekânları olarak kentsel dönüşüm sonucunda geçici olarak boş bırakılan kamusal yapılar kullanılacak.

Bienalin sonuna kadar farklı başlıklar altında düzenlenecek bir dizi konuşma, atölye, seminer ve performansla hem Türkiye’de hem de dünyanın dört bir yanında geleneksel anlamıyla “kamu” kavramını dönüşüme uğratmaya devam eden siyasi ve şiirsel simyanın nasıl işlediği araştırılacak. Kamusal programın ilk etkinlikleri, 8-10 Şubat tarihleri arasında “Şehri Kamusallaştırmak” başlığı altında, İstanbul’un güncel kentsel dönüşümüne odaklanacak.

Bienal etkinlikleri arasında, 30 Mart-14 Nisan tarihleri arasındaki 32. İstanbul Film Festivali kapsamında gösterilecek özel bir film seçkisi de gerçekleşecek.

 

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.