Uluslararası galeriler İstanbul’a geliyor

7. Contemporary Istanbul’a 55’i yurt dışı, 45’i yurt içi olmak üzere 100 çağdaş sanat galerisi ve 600 sanatçı katılıyor. Comtemporary Istanbul’da bu kez dünyanın en önemli galerilerinden biri olarak kabul edilen Marlborough Gallery de yer alıyor.

1946 yılında Londra’da kurulan Marlborough Gallery, 1963’te New York’ta ilk sanat galerisini açtı. 49 yıllık çağdaş sanat galerisi, modernden çağdaş sanata uzanan bir çerçevede Magdalena Abakanowicz, Fernando Botero, Claudio Bravo, Richard Estes, Red Grooms, Tom Otterness, Arnaldo Pomodoro, Manolo Valdés, Zao Wou-Ki, Frank Auerbach, Paula Rego ve Antonio Lopez Garcia gibi dünyanın en önemli sanatçılarını temsil ediyor.

Marlborough Gallery yanı sıra dünyanın en önemli galerileri arasında sayılan Haunch of Venison, Opera Gallery, Galerie Michael Schultz, MaM-Mario Mauroner Contemporary Art diğer katılımcı galeriler arasında yer alıyor.

“New Horizons – Yeni Ufuklar” bölümünde Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinden galeriler, sanatçılar, küratörler, sanat eleştirmenleri ve koleksiyonerlere yer verilecek.

“Hollanda’dan Çağdaş Sanat” bölümünde ise Hollanda – Türkiye diplomatik ilişkilerinin 400. yılı kutlamaları kapsamında, Mondriaan Fund ve Hollanda Konsolosluğu’nun desteğiyle Hollandalı galeriler fuar sırasında Hollanda’dan çağdaş sanatı temsil edecekler. Hollanda’dan yeni medya ve video sanatının son dönem örnekleri özel bir seçkiyle izleyicilerle buluşacak.

Türkiye’nin ilk çağdaş sanat haftası Art Istanbul; sergi açılışları, sanatçı ve küratör eşliğinde sergi gezileri, sanatçı konuşmaları, atölye çalışmaları, rehberli turlar, yürüyüş rotaları, galeri uzun geceleri, parti ve etkinliklerden oluşan zengin içeriği ile 19 – 25 Kasım haftasında sanatseverleri bekliyor.

 

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.