Birleşmeyen Filmler 1972-2012 Sergisi

Toplumsal gerçekçiliğin eleştirel olarak yeniden ele alınışının öncülerinden fotoğrafçı, film yapımcısı, yazar ve eleştirmen Allan Sekula’nın  “Allan Sekula: Birleşmeyen Filmler 1972-2012” adlı sergisi, 12 Eylül – 31 Ekim 2012 tarihleri arasında Akbank Sanat’ta sergileniyor.

Ayrıca, sergi kapsamında düzenlenecek olan konferans ve film gösterileri de izleyiciler tarafından ücretsiz olarak takip edilebiliyor.

Marie Muracciole ve Ali Akay’ın küratörlüğünde gerçekleştirilen sergi, yakın zamanda tekrardan baskı olarak düzenlenen bir erken dönem slayt gösterisinin iki haline odaklanmakta. Untitled Slide Sequence, 1972 yılında San Diego’da çekilmiş ve sanatçı burada bir havacılık fabrikasından çıkan çalışan ve yöneticileri konu alan bir “hareketli inceleme” yapmış.

Sergide ayrıca son dönemde montajlanan California Stories (Kaliforniya Hikayeleri, 1973-1979) ile Performance Under Working Conditions (Çalışma Koşullarında Performans,1973); Talk Given by Mr. Fred Lux (Bay Fred Lux’un Konuşması, 1974); yönetmenliğini Noël Burch ile ortaklaşa yaptığı The Forgotten Space (Unutulmuş Alan, 2010) ve Lottery of the Sea (Deniz Piyangosu,  2006) isimli dört film yer alıyor.

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.