Cirque du Soleil Alegria geliyor

Cirque du Soleil, bu sefer en çok ilgi gören şovu Alegria’yla İstanbul’a geliyormuş. Geçtiğimiz sene bir kez daha gelmişti Cirque du Soleil ülkemize. Ben de büyük bir merakla Abdi İpekçi’nin yolunu tutmuştum ama ne yazık ki hiç beğenmemiştim. Bu daha farklı bir gösteri ama nasıl olduğu konusunda hiçbir fikrim yok.

Gösteri tarihleri ise şöyle: “Güneş Sirki”, Alegria şovuyla 22-23-29-30 Eylül’de Ülker Sports Arena’da, 6-7-13-14 Ekim’de ise Ora Arena’da sahne alacak.

Cirque du Soleil, 1984 yılında Guy Laliberté tarafından kurulan Cirque du Soleil, sanat ve eğlencenin standartlarını değiştiren Kanadalı bir gösteri sanatları topluluğu. 50 farklı ülkeden 1.300’den fazla sanatçısı, toplam 5.000 çalışanı bulunuyor. Merkezi Kanada’nın Montreal şehrinde olan Cirque du Soleil, bugüne kadar dünya çapında 100 milyondan fazla izleyiciye ulaştı. Topluluk, Emmy, Drama Desk, Bambi, ACE, Gémeaux, Félix ve Rose d’Or de Montreux gibi prestijli ödüllere sahip.

Lüks kostümler, atletik ve artistiğin göz kamaştıran uyumu, canlı müzik, barok ve opera… Senkronize hareketleriyle nefes kesen trapezciler, yerden 12 metre yüksekte akrobasi  gösterileri… Alevli bıçak dansının kıvrak ritmi… Sahne altında gizlenen trambolinle gençliğin enerjisini yansıtan bir gösteri… Hüner, güç ve sürat ile izleyenleri adeta kendinden geçiren bir performans… 15 ülkeden 55 sanatçı ve müzisyenin rol aldığı Alegria, 9 gösteriden oluşan uluslararası bir şov. Yönetmenliğini Franco Dragone’nin yaptığı şovun adı, İspanyolca’da  gururlandırıcı, sevinç ve mutluluk veren anlamına geliyor.

Cirque du Soleil Alegria geliyor” için 2 yorum

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.