Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali

 D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali programı açıklandı. 14-15/17-18 Temmuz tarihlerinde Bodrum’da düzenlenecek olan festival,  dünyanın en ünlü tenorlarından José Carreras solistliğinde, Türkiye’nin en köklü orkestrası Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) tarafından, dünyaca ünlü şef David Giménez yönetiminde gerçekleştirilecek.  José Carreras’a Simge Büyükedes eşlik edecek.

Viyolanın yaşayan en büyük ismi olarak anılan Yuri Bashmet, Moskova Solistleri ile birlikte ilk kez Bodrum’da sahne alırken, konserin ikinci gecesinin şef ve solistliğini üstlenecek olan ünlü virtüöz Bashmet ve kariyer basamaklarını hızla tırmanan keman sanatçısı Alena Baeva, Mozart’tan Çaykovski’ye, Grieg’ten Paganini’ye uzanan programlarıyla unutulmaz bir konsere imza atacaklar. piyanistliği ve besteleri ile dünyaca ünlü sanatçımız Fazıl Say’ın yer aldığı kapanış konserini, şef Gürer Aykal yönetiminde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası verecek. Say, Mezopotamya Senfonisi’nin Bodrum prömiyerini yapacak.

Festivalde, bu yıl da Günbatımı Resitalleri ve Gece Konserleri olmak üzere toplamda yedi konser yer alacak. Bodrumlu müzikseverlerin yakından takip ettiği Günbatımı Resitalleri festivalin ikinci, üçüncü ve son günlerinde saat 19:00’ da marina içindeki anfi-tiyatroda ücretsiz olarak izlenebilecek. İlk günbatımı konserinde yorumları ile beğeni kazanan piyanist Gülru Ensari ve ünlü Alman çellist Mirijam Contzen yer alacaklar. Leyla Gencer Anısına gerçekleştirilecek ikinci resitalde, 2010 Leyla Gencer Şan Yarışması üçüncüsü soprano Anna Lapkovskaja’ya piyanist Tamás Kéry eşlik edecek. Günbatımı kapanış resitalinde ise albümleri “Sevdana” ile dikkatleri üzerine toplayan Sevil Ulucan (keman) ve Azeri sanatçı Gülnare Şekinskaya (piyano), besteci Oğuzhan Balcı’nın “Günbatımı” adlı eserinin Dünya Prömiyeri’ni yapacaklar.

Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali konserlerinden sağlanacak gelirin tamamı, Tohum Otizm Vakfı ve Bodrum Sağlık Vakfı’na bağışlanacak.

 

Festival biletleri D-Marin Turgutreis Marina ve Biletix’ten temin edilebilecek. Bilet fiyatlarının 25 ila 40 TL arasında değiştiği festivalde, kombine fiyatı ise 70 TL olarak belirlendi. *

(* Basın bülteninden)

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.