10 Şubat: Gösterime girecek filmler

Bu hafta gösterime giren film sayısı 7.

Benim en merak ettiğim Marilyn Monroe’nun hayatından bir kesitin anlatıldığı “My Week with Marilyn” filmi. Başrollerinde Emma Watson, Michelle Williams, Judi Denchi, Dougray Scott, Julia Ormond ve Kenneth Branagh var.

Filmin konusu şöyle: Sir Laurence Olivier ,efsanevi yıldız Marilyn Monroe ve o dönemki kocası, İngiliz tiyatro oyun yazarı Aurthur Miller’ı merkezine alan film, asistan Colin’in gözünden Monroe’nun İngiltere’de geçen bir haftasını anlatıyor. Miller İngiltere’den bir süre ayrılmak zorunda kaldığında genç asistana da, Hollywood’a dönmeden önce güzel aktristi İngiliz sosyetesi ile tanıştırmak, gezdirmek ve eğlendirmek görevi düşüyor.

İlgimi çeken diğer bir diğer film The Help. Türkçe’ye Duyguların Rengi olarak çevrilmiş. ‘New York Times En Çok Satanlar’ listesinde bir numara olan kitaptan uyarlanan ‘The Help’ 3 cesur kadının şehirdeki katı kuralları ve yerleşik davranışları, aralarında gelişen alışılmadık bir arkadaşlıkla nasıl bozduklarının hikayesi anlatılıyor. Filmde Emma Stone, Jessica Chastain, Viola Davis var.

3D film meraklılarına Star Wars: Bölüm 1 Gizli Tehlike’yi öneriyorum. Ben Star Wars filmlerini sevmiyorum. ama Star Wars hayranlarının bu filmi merakla beklediklerini biliyorum.

Konu şöyle: iki Jedi Şövalyesi, Qui Gon Jinn ve Obi-Wan Kenobi Naboo gezegenindeki problemi çözmek için Naboo’ya doğru yola çıkarlar. Yolda, köle bir çocuk olan Anakin Skywalker ile karşılaşırlar. Çocuğun içindeki “güç”ün çok yüksek olduğunu fark eden şövalyeler Anakin’i de yanlarına alarak yola devam ederler. Filmde Natalie Portman ve Keira Knightley’i de görüyoruz.

Jack and Jill haftanın romantik komedi filmi. 🙂 Başrollerinde Adam Sandler, Al Pacino ve Katie Holmes var. Gayet güçlü bir romantik komedi kadrosu. Beyazperde’ye göre “Jack her şeyiyle tastamam mükemmel bir hayat sürmektedir. Fakat her sene şükran gününde onu ziyarete gelen ikiz kız kardeşi Jill, her seferinde Jack’e hayatı zehir eder. Fakat Jill’in bayram ziyaretleri uzadıkça uzar ve tam bir tatil kıvamını alır. Birbirini çıldırtan ikiz kardeşler bol bol kavga eder, hatta birbirleriyle dalga geçerler ama Jack, Jill’in yanına temelli yerleştiğini anlayınca onu ülkenin en uzak noktasına ‘postalamak’ için elinden geleni yapacaktır! ” Filmde JAck ve Jill rollerini Adam Sandler oynuyor. Yalnız eleştirmenler ve seyircilerden aldığı notlar pek parlak değil.

Köstebek, Sürücü ve Düşmanı Korurken bu haftanın diğer filmleri. Köstebek’in orijinal adı Tinker, Tailor, Soldier, Spy.Fransa, İngiltere ve Almnya ortak yapımı filmin oyuncu kadrosu çok güçlü. Gary Oldman, Colin Firth, Ralph Fiennes. Daha ne olsun?

Bu haftalık da benden bu kadar 🙂 İzlediğiniz filmlerle ilgili yorumlarınızı veya sevdiğiniz bir filmle gili yazılarınızı bana gönderebilirsiniz. Onları da blogumda yayınlamaktan zevk duyarım!

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.