3 Şubat 2012 – Gösterime giren filmler

Haftalık sinema yazılarına bir başlıyorum, bir bırakıyorum. İstikrar yakalayamadım bir türlü. Her hafta Perşembe günü gösterime girecek filmleri kısa kısa da olsa sizle paylaşmak istiyorum ve bunu da sürekli yapmak istiyorum. Bakalım Şubat kararlarımla birlikte bunu başarabilecek miyim? 🙂

İzlenecek filmler listesi yapmayı planlıyordum yılbaşında onu yaptım sonunda, o listeden izlediğim filmler hakkında da yazabilirim umarım.

Gelelim bu haftanın filmlerine, tam altı film var.

Bunlardan ilki Karanlıklar Ülkesi 4: Uyanış. 3 boyutlu bir bilim-kurgu, aksiyon, macera, gerilim filmi. Birçok tarz bir arada. Başrollerinde Kate Beckinsale, Naomi Watts, Scott Speedman, Bella Thorne ve Adair Tishler var. Serinin dördüncü filminde, hapisten kurtulmayı başaran Selene, kendisini Vampirler’in ve Lycanlar’ın varlığını keşfeden insanların yaşadığı yeni bir dünyada bulur ve savaş yeniden başlar.

(Kişisel fikrim: Ben bu filme gitmem. Çünkü ne konusu ne de türü hiç mi hiç ilgimi çekmiyor.)

İkinci filmimiz: Eş Ruhumun Eş Zamanı adlı bir Türk filmi. Uğur Çavuşoğlu ve Aylin Kabasakal’ın başrollerinde olduğu filmde, Musa Uzunlar da var. Aşk için nelerden vazgeçebilirsin diye soruyor filmde ve fragmanın sonunda Türkiye’nin ilk kuantum filmi olduğu yazıyor.

(Kişisel fikrim: Fragmanı bile çok bayıktı. Filmi izlemeye dayanabileceğimi sanmıyorum. Birkaç ay sonra da televizyonlarda görürüz zaten.)

Üçüncü film, Utanç. Yönetmen Steve McQueen. Carey Mulligan, Michael Fassbender, Lucy Walters başrollerde. Filmekimi’nde gösterilmişti ilk defa şimdi de sinemalarda. İçerdiği cinsellik öğeleri yüzünden gösterime giremeyeceği düşünülüyordu fakat beklenen olmadı. Ben burada orijinal afişini paylaşıyorum ama bizdeki afiş bu kadar cesur değil tabii ki. Filmin konusu: Brandon 30’lu yaşlarında New York’ta yaşayan, seks bağımlısı bir adamdır. Fakat asi kız kardeşi onun yanına taşınınca Brandon’ın hayatı da beklenmedik biçimde değişecektir. Zira kız kardeşi Sissy (Carey Mulligan) ikisinin de geçmişinden gelen acı dolu hatıraları da beraberinde getirecek.

Dördüncü film bir Steven Speilberg filmi: Savaş Atı. Jeremy Irvine, Toby Kebbell,  David Thewlis,  Emily Watson,  David Kross,  Stephen Graham başrollerde. İngiltere kırsalı ve Avrupa’da geçen film, I. Dünya Savaşı sırasında Albert’ın ve onun çok sevdiği atı Joey’in öyküsünü anlatıyor. Evcilleştirip eğittiği atının satılıp, savaşta sipere gönderilmesi iki dostu ayırsa da, yaşadıkları olaylar pek çok hayatı değiştirecek epik bir maceraya dönüşecektir. Arka planda savaşın olduğu bu dostluk öyküsü, aslında serüven dolu uzun bir yol filmi. (ymiş.) Ve Savaş Atı, en iyi film dahil 6 dalda Oscar’a aday.

Güzel Günler Göreceğiz sanırım bu hafta benim en çok ilgimi çeken film. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden birçok ödülle dönen filmin başrollerinde Buğra Gülsoy, Nesrin Cavadzade, Uğur Polat, Feride Çetin, Barış Atay var. Hikaye, beş farklı karakterin kesişen yollarını anlatıyor ama hiç kimse diğerinin farkında değil, dolayısıyla da birbirlerinin hayatlarına müdahaleleri yok. Günün sonunda ise aslında insanların müdahale ettiği hayat ortaya çıkıyor, diyor filmin hikayesinde.

Kevin Hakkında Konuşmalıyız, Lionel Shriver’ın ödüllü romanından uyarlanan film, oğlunun seri katil olduğu ortaya çıkan bir annenin yaşadığı duygusal çöküşü anlatıyor.Bu film de FilmEkimi’nde vardı ve müziklerini Radiohead yapmıştı. Tilda Swinton’ın şimdiye kadarki en üstün oyunculuk performası olarak değerlendirilen filmin diğer başrollerinde John C. Reilly ve Ezra Miller yer alıyor

 

 

 

3 Şubat 2012 – Gösterime giren filmler” için bir yorum

  1. mhaerba, sitenizi blog odulleri yarismasi sayesinde gordum, cok begendim. Filmler ve sehirlerle ilgili bu sayfayi da cok begendim. Bir film de ben eklemek isterim. Ispanyol Pansiyonu (L’auberge Espagnole-The Spanish Apartment) filmi de cok guzel Barselona goruntuleri iceren bir film. Degisim programiyla Fransa’dan Barselona’ya giden ve bir grup farkli milletten gencin kaldigi pansiyonda gecen hikayeyi anlatiyor ve mukemmek Barselona fonunda.

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.