#Digitalage2011 Konferansı Nasıl geçti?

Geçtiğimiz Perşembe günü, Kapital Medya Genel Müdürü Pelin Özkan’ın davetlisi olarak, Swiss Otel’de Digital Age Konferansı’ndaydım. 2007 yılından bu yana düzenlenen Digital Age Konferansı’nın bu seneki teması “Yeni Dünya Düzeni: Tam Şeffaflık” olarak belirlenmişti. Davetin beni heyecanlandıran tarafı dünyaca ünlü ekonomist ve yazar Arianna Huffington’ın konuşmacı olarak gelecek olmasıydı.

Huffington’ın yanı sıra, konferansın diğer konuşmacıları arasında PR ve reklam dünyasının ünlü ismi Richard Stacy, Unilever Türkiye Pazarlama Müdürü Zeynep Yalım Uzun, Vodafone Mobil Pazarlama Çözümleri Yöneticisi Ed Flowers, Coca-Cola interaktif Pazarlama Müdürü Yüce Zerey ve Eksi Sözlük kurucusu Sedat Kaplanoğlu vardı.

Sabahın erken saatlerinde başlayan ve çok yoğun geçen oturumlarda, dijital dünyanın yeniliklerinden, sosyal medya kullanımının yanlışlarından ve sosyal medyanın sadece Twitter ve Facebook’tan ibaret olmayışından bahsedilirken, mobil pazarlamaya da yer verildi.

Konferansı Alışveriş Cini ile beraber izledik

Günün ilk konuşmacısı olmasının şanssızlığından mı yoksa Defne Samyeli’nin hatalarından mı demeliyim bilmiyorum Richard Stacy’nin sunumu biraz kesintiye uğradı. Ve bence en faydalı sunumlardan biriydi. Richard sunumunda, sosyal medya devriminin, markalar ve organizasyonlar üzerindeki gerçek etkisinden ve sosyal medyanın etkili kullanımı nasıl sağlanır’a cevap olacak önerilerden bahsetti. Aynı zamanda sosyal medya kullanımda yapılan yanlışlar onun sunumunun da parçasıydı.

Günün ikinci konuşması dünyanın en önemli haber sitelerinden biri olan Huffingtonpost’un kurucusu, konferansın beklenen ismi Arianna Huffington’dı. Fakat açıkçası Huffington’ın konuşması benim beklentilerime cevap vermedi ve hayal kırıklığı yarattı.Sunumda ilgi çekici bir şey yoktu. Hepsi orada katılanların bildiği şeylerdi. Belki de tek ilgi çekici şey Huffingtonpost’un Türkiye versiyonunu çıkarmayı düşündüğünü söylemesiydi.

Yüce Zerey’in sunumu benim fikrime ve çevreden duyduğum yorumlara göre en eğlenceli sunumdu. Coca Cola Türkiye’nin tüm dijital faaliyetlerinden sorumlu olan Yüce Zerey Coca Cola’dan örnekler vererek sosyal medya kullanımını anlattı ve başarı kazandıkları kampanyaları nasıl kurguladıklarından bahsetti.

Ekşisözlük’ün kurucusu Sedat Kapanoğlu bir diğer konuşmacıydı. Kapanoğlu’nun sunumu İnternetin Fizik Kuralları üzerineydi. Güzel bir sunumdu. İnternette de iktidarda olmanın ne kadar önemli olduğundan bahsetti.

Keyifli güzel bir gün geçirdim, yeni bilgiler edindim. Bildiklerimin de üzerinden geçtim 🙂

Sunumlar hakkında geniş bilgi ve sunumlara www.mci.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.