İki Yeni Sergi: Osman Hamdi Bey ve Amerikalılar, Nadide Acar Karaca Sergileri

 Bugünlerde sanatla dolu günler geçiriyorum. Bienal, Filmekimi, festivaller, sergiler derken arka arkaya ikinci sergi haberi post’u giriyorum. Bunlardan ilki, Osman Hamdi Bey ve Amerikalılar: Arkeoloji, Diplomasi ve Sanat sergisi, sergi 15 Ekim Cumartesi günü Pera Müzesi’nde açılıyor.
 
Sergi, ressam, arkeolog ve müzeci Osman Hamdi Bey ile Amerikalı arkeolog ve fotoğrafçı John Henry Haynes ile Prof. Hermann Vollrath Hilprecht’in Osmanlı topraklarında kesişen yaşamlarından yola çıkarak, Amerikalı arkeologların Osmanlı topraklarındaki ilk kazılarını -Assos ve Nippur- ve iki ülke arasındaki diplomatik ilişkileri konu alıyor. Osman Hamdi Bey’in az bilinen resimlerinin yanı sıra, Pennsylvania Üniversitesi Müzesi’nde keşfedilen ve bugüne kadar bilinmeyen iki resmi de sanatseverlerle ilk kez buluşacak. Sergi 12 Ocak 2012 tarihine kadar gezilebilecek.
 
Bir diğer sergi ise 5 Ekim – 5 Kasim 2011 tarihleri arasinda The Marmara Pera ‘ da gerçeklestirilen Çağdas Türk Sanatı’nın genc temsilcilerinden, Nadide Acar Karaca’ nın ” Aslı Gibidir ”  | ” Same As Original ” adlı sergisi. Nadide Acar’ın resimlerinde gerçekte bireyin kendim dediği şeyin temel taşları ile oynuyor.

 

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.