Pina Bausch’un Nefes’i Yeniden İstanbul’da

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği’nin ev sahipliğinde ve İKSV Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali ortaklığıyla “Pina Bausch’un İstanbul”u olarak bilinen “Nefes” adlı gösteri, bir kez daha İstanbullularla buluşuyor.

Alman Dans Tiyatrosu akımının öncülerinden ve modern dansın ünlü isimlerinden Pina Bausch’un, İstanbul’dan esinlenerek hazırladığı “Nefes” isimli dans gösterisi, Bausch’un ölümünün birinci yılı anısına 22, 23 ve 24 Haziran tarihlerinde Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde sahnelenecek.

Dünyanın en ünlü koreograflarından Pina Bausch’un “Kentler ve İnsanlar” projesinin bir ayağını oluşturan ve İstanbul’dan esinlenerek yarattığı ve ölümünden önce ülkemizde de sergilenmiş olan “Nefes” adlı eseri, 2010 yılında İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti olması vesilesiyle İstanbul’da yeniden seyirciyle buluşuyor.

Nefes, Bausch’un İstanbul’a sevdasını dile getirdiği bir dans gösterisi…

Mercan Dede’den Burhan Öçal’a, Suren Asaduryan’dan Tom Waits’e ünlü müzisyenlerin imzasını taşıyan müzikleriyle daha da zenginleşen bu zarif gösteri, İstanbul’un dişiliğini, kırılgan, özgür, mistik ve modern yönlerini gözler önüne seriyor.

Biletler Biletix üzerinden satışa sunuldu.

1.Kategori: 23,00 TL

2.Kategori: 12,50 TL

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.