Bayramda ne izleyelim?

Önümüzde dört günlük bir bayram tatili var. Havalar da soğumaya başlamışken, yapacağımız en güzel aktivite sinemaya gitmek olacak gibi. Geçen hafta beş yeni film girdi gösterime… 7 Kocalı Hürmüz, Yeni Yıl Şarkısı, Kurtlar Vadisi: Gladio, Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay ve Köfte Yağmuru. Bu hafta da Neşeli Hayat, Türkler Çıldırmış Olmalı: Görev Afrika ve Gizemli Yolculuk adlı filmler gösterime giriyor.
Aslında herkese göre film var izleyecek. Önce Ezel Akay’ın yönetmenliğini yaptığı 7 Kocalı Hürmüz’den başlayalım. Dev oyuncu kadrosuyla dikkat çeken filmin başrollerinde Haluk Bilginer, Nurgül Yeşilçay, Sarp Apak, Gülse Birsel ve Halit Akçatepe var. Oyuncular bu kadar iyiyken filmin senaryosunun pek iyi olmadığı yönünde eleştiriler var her yerde. Oldukça fazla emek verilen bir film olduğu aşikar ama izlemeden iyi veya kötü diyemeyeceğim. Konusunu sizinle paylaşacağım ve gerisini sizlere bırakacağım. Hürmüz 1800’lü yılların sonlarında İstanbul Taşkasap’ta yaşamaktadır. Değişik mesleklerden altı kişiyle yasal yanı olmadan evlenmiştir. Her kocasını haftanın bir günü ağırlamakta, gönüllerini hoş etmekte, onlardan hediyeler alıp, ekonomik sorunlarını çözmektedir. Ancak, onun gönlü berber eşinin dükkânında gördüğü doktordadır. Bir hastalık uyduran Hürmüz doktoru da evine getirtir. Doktor da ona âşık olur. Bundan sonra doktor ve Hürmüz, karmaşık olduğu kadar gülünç gelişmelerin içinde bulurlar…

Yeni Yıl Şarkısı, Jim Carrey’den bir yeni yıl klasiği. Önceki yıllarda Grinch filmiyle yine bir yeni yıl hikâyesiyle bizlerin karşısına çıkmış olan Carrey bu sefer de Yeni Yıl Şarkısı’yla beyazperdede. 3 boyutlu bir animasyon filmi bu. Diğer oyuncular da çok iyi. Gary Oldman, Colin Firth, Robin Wright Penn’i görüyoruz diğer rollerde. Ve okuduğum eleştiriler de genelde harika bir 3 boyutlu film olduğu yönünde. Charles Dickens’in ünlü yeni yıl hikayesinden adapte edilerek çekilen filmde, Scrooge inatçı, cimri ve huysuz bir adamdır. Çok zengindir ama paylaşmayı bilmez. Onu mutlu etmek neredeyse imkansız gibidir. Bir noel akşamı üç hayalet ziyaretine gelir ve Scrooge’a eskiden nasıl bir insan olduğunu, bugününü ve değişmediği takdirde gelecekte onu nelerin beklediğini göstermeye başlarlar. Scrooge değişmesi gerektiğini anlar.

Köfte Yağmuru geçen hafta gösterime giren bir diğer animasyon filmi. Sevilen bir çocuk kitabından adapte edilmiş. Yiyeceğin gökten yağmur gibi yağdığı bir kasabayı anlatıyor.

Kurtlar Vadisi efsanesinin yeni filmi Gladio, Kurtlar Vadisi: Irak kadar ilgi görmemesine rağmen Kurtlar Vadisi fanları tarafından yine çok sevildi. Musa Uzunlar’ın başrolünde oynadığı filmde diğer Kurtlar Vadisi karakterlerini de görebiliyoruz. Film, Türkiye’nin yakın tarihine etki eden olayları anlatıyor. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın zehirlenmesinin Musul ve Kerkük’e girmesiyle ilişkisi ele alınıyor. Ayrıca, “Cem Ersever, Gladio’nun hangi gerçeğini öğrendiği için öldürüldü? Kim Washignton’dan gelen telefonla darbe girişiminden vazgeçti? Apo suikastini Gladio nasıl önledi? 28 Şubat süreci bin yıl sürecek iken 5 yılda nasıl sona erdi?” gibi Türkiye tarihini derinden sarsan sorular var.

Gelelim benim merakla izlemeyi beklediğim filme: Twilight yani Alacakaranlık serisinin son filmi Yeni Ay. Twilight bir fenomene dönüştü, fakat filmin IMDB puanları hiç iyi değil. Robert Pattison ve Kristen Steward’ın yanına bu filmde Taylor Lautler de katılıyor. İlk filmden sonra Alacakaranlıkla ilgili her şeyin bir fenomene dönüşmesiyle ilgili bir haber yapmıştım MediaCat dergisine de. Bakalım bundan sonra neler olacak? Yeni Ay’ın konusu şöyle; Bella yaşadığı vampir saldırısından sonra, doğum gününü kutlamaya Edward ve ailesinin evine gider. Fakat hediye paketi kağıdı Bella’nın parmağını kesince damlayan kan, yeni vejeteryan olmuş Jasper’ın kendini engelleyememesine neden olur. Bu olaydan sonra Cullen ailesi Bella ve Edward’ın iyiliği için Forks’tan ayrılırlar. Kalbi kırılan Bella, hayatı umursamamaya başlar. Bu esnada Jacob Black’le de yakınlaşır.

Bu hafta gösterime girecek olan filmlerden tavsiye edeceğim film de Neşeli Hayat. Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği filmin başrollerinde Yılmaz Erdoğan ve BKM Mutfak oyuncularının yanısıra Sinan Bengier ve Rıza Akın da var. Filmin konusu şöyle: Rıza Şenyurt, Noel Baba’nın tam olarak ne olduğunu bilmemektedir. Sırtında dünyanın yükünü taşıyan Noel Baba işi sonunda ögrenir: Hayat dediğimiz şey çocukların inandığı yalanlardan daha gerçek değildir!!! Filmin sitesinde yazan sinopsis böyle. Hüznünde mizah, mizahında hüzün olan bir film izlemek istiyorsanız Neşeli Hayat’a gidin… Ben öyle yapacağım.

Sevgiler.

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.