Marcus Miller 21 Ekim’de Zorlu PSM’de


İstanbul Caz Festivali, 25. yılına yaklaşırken festivalde unutulmaz konserlere imza atan isimlerden birini, bir kez daha hayranlarıyla buluşturuyor.

Daha önce festivalde coşkulu konserler veren ve ülkemizde büyük bir hayran kitlesi bulunan Grammy ödüllü efsanevi müzisyen Marcus Miller, 21 Ekim Cumartesi akşamı Zorlu PSM Ana Tiyatro’da tekrar müzikseverlerle buluşuyor.

Müzikseverlerin yakından tanıdığı caz sanatçılarından Marcus Miller, piyanodan klarnete, saksafondan gitara kadar tüm enstrümanları ustalıkla çalabilen bir basçı. Türkiye cazını ve Anadolu müziğini de iyi tanıyan Miller, Türkiye’deki sanatçılar ve müzikseverlerle sıkı bağlar kurmuş bir müzisyen.

Marcus Miller, 30 yılı aşkın müzik kariyerinde Miles Davis başta olmak üzere, Michael Jackson, Herbie Hancock, Mariah Carey, Wayne Shorter, McCoy Tyner, Frank Sinatra, Dr. John, Aretha Franklin, Elton John, Donald Fagen, Bill Withers gibi bir birinden farklı birçok yıldız sanatçıyla çalıştı.

David Sanborn’la beraber Voyeur ve Upfront adlı albümlerle iki defa Grammy ödülünü kazanan Miller, uzun yıllar yapımcı ve session gruplarında müzisyen olarak çalışmasının ardından 1993 yılında kendi kariyerine ağırlık vererek The Sun Don’t Lie adlı ilk solo albümünü çıkardı. Daha sonraki yıllarda, House Party (Martin Lawrence), Boomerang (Eddie Murphy), Siesta (Ellen Barkin), Ladies Man (Tim Meadows), and The Brothers (Morris Chestnut and D.L. Hughley) gibi pek çok filmin müziklerini de besteleyen Miller, kendi solo kariyerinde ise en iyi şarkı ve en iyi albüm dallarında da Grammy ödülüne layık görüldü.

2013 yılında UNESCO’nun barış elçisi seçilen Miller, etkileyici tekniği ve sahne performanslarıyla 21 Ekim Cumartesi akşamı bir kez daha İstanbul’da hayranlarıyla buluşacak.

 

 

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.