bomontiada’da Yaz çok eğlenceli geçiyor

Mayıs ayının sonundan beri bomontiada’da bir hareketlenme var. Şehirde gezmeyi sevenler akın akın bu etkinliklere katılmaya başladı bile. Yaz boyunca Avluda Caz konserleri, TV+ ile Açık Havada Başka Sinema film gösterimleri, Babylon@avlu konserleri ve Fête De La Musique etkinlikleri ne ararsanız burada.

bomontiada’da 18 Ağustos tarihine kadar her Cuma Avluda Caz kapsamında gelecek vadeden caz grupları sahne alıyor. Ücretsiz gerçekleşen konserler saat 20.30’da başlıyor.

TV+ ile Açık Havada Başka Sinema kapsamında 31 Mayıs-16 Ağustos tarihleri arasında her Çarşamba bomontiada avlusunda film gösterimleri var. Nick Cave’in “Skeleton Tree” albümünün doğumunu belgeleyen One More Time with Feelings filmi ile başlayan film gösterimleri David Lynch’in zihnine doğru bir yolculuğun anlatıldığı David Lynch: The Art Life ile devam edecek. En iyi film ödülü dahil 3 dalda Oscar sahibi Moonlight, Cannes’da Belirli Bir Bakış bölümünden “En İyi Yönetmen” ödüllü Captain Fantastic, karanlık ve naif tarzıyla her yaştan izleyiciye hitap eden My Life as a Zucchini, Jim Jarmusch imzalı Altın Palmiye adayı Paterson, The Beatles’ın 1962 ile 1966 yılları arasındaki 1000 günlük dünya turnesini konu alan The Beatles: 8 Days a Week, bir Gael Garcia Bernal ve Pablo Larrain iş birliği Neruda, I. Dünya Savaşı sonrasında, Almanya’da küçük bir kasabada geçen François Ozon imzalı Frantz gösterilecek filmler arasında. TV+ ile Açık Havada Başka Sinema, usta Macar yönetmen Ildiko Enyedi’nin 18 yıl aradan sonra çektiği ilk film On Body and Soul ile sona eriyor.

Ben bu yaz sık sık bomontiada’da olacağım gibi gözüküyor.

Belki karşılaşırız. 🙂

TV+ İLE AÇIK HAVADA BAŞKA SİNEMA

5 Temmuz 2017
Captain Fantastic
12 Temmuz 2017
My Life as a Zucchini
19 Temmuz 2017
Paterson
26 Temmuz 2017
Beatles 8 Days a Week
2 Ağustos 2017
Neruda
9 Ağustos 2017
Frantz
16 Ağustos 2017
On Body and Soul

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.