Dem’de Yaz

dem karaköyKaraköy’ün en keyifli mekanlarından biri, bana göre Dem Karaköy. Sahibesinin Boğaziçili olmasının kanımın bu kadar ısınmasında etkisi var mı bilmiyorum. Ama sanırım bu kadar güzel ve  değişik çayı bir arada sunan, farklı bir işletmeyi kim açsa severdim. 🙂

Kış günlerinde 1001 çay çeşitiyle bizi tavlayan Dem, yaz sezonuna geçtiğimiz bu günlerde -havalar henüz serin olsa da, ki bu benim için harika bir durum- buzlu çaylarıyla müşterilerini serinletmeye başlamış. Gittim, içtim.

Taze meyveler ve farklı çaylarla hazırlanan buzlu çaylar üç çeşit: Karadeniz’in en özel çaylarından Tirebolu çayının ananas parçacıklarıyla buluştuğu tropik lezzet “Anastasia”, zencefilli & ayvalı yeşil çayla hazırlanan ve jelibon parçacıklarıyla sunulan Ginger ve frenk üzümü & böğürtlenli bitki çayıyla hazırlanan Velvet ile Dem, her damak tadına uygun bir buzlu çay sunuyor.

Ben geçtiğimiz cuma tercihimi Ginger’dan yana kullandım. Bir sonraki seçimim Anastasia olacak.

Menüye bir de yeni lezzet olarak ev yapımı çaylı limonata “Mint & Fresh Limonata” eklenmiş. Sıcak yaz günlerinde iyi bir alternatif olacak gibi gözüküyor.

Siz de deneyin bence.

dem-buzlucaylar03

Updated: İlk yayınlanma tarihi 30 Haziran 2014.

Dem’de Yaz” için bir yorum

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.