The Pill’de Eva Nielsen Sergisi

eva nielsenSon dönemlerde iyi işler yapan galerilerden biri:T H E P I L L. Ben henüz gitme fırsatı bulamasam da sergilerini ilgiyle takip ediyorum.

The Pill’deki yeni sergi de çalışmalarını Paris’te sürdüren Danimarkalı sanatçı Eva Nielsen’in Türkiye’deki ilk kişisel sergisi. Paris’teki École Nationale Supérieure des Beaux-Arts’ta Philippe Cognée’nin öğrencisi olan Eva Nielsen, anlık detaylandırmalarla oluşturduğu resim diliyle ayırt edilen bir ressam.

Tonu hafifletilmiş renkler ile brütalist mimari ve şehir geliştirme/yıkma gibi alanlardan aldığı geometrik birimleri, aynı tuval üzerinde yağlı boya ve dijital baskı uygulamalarıyla birleştiriyor. Nielsen’in resimleri madde ve imaj katmanlarının üst üste ve iç içe bileşiminden oluşuyor: arka plandaki manzara görünümlerinin netliği nispi oranda bozulurken, bir yandan ön plandaki bileşenlerle tezatlık ve aykırılık yaratır. Ressamın “kıyametten sonrası”na odaklanan tuvalleri aynı zamanda içerisinde yoğun bir umut da barındırıyor.

Avrupa’nın tamamına yakınında sergileri düzenlenen Nielsen, birçok önemli özel koleksiyona eserler verirken, Fransa’da Mac/Val Museé dʼArt Contemporain, Fonds Municipal dʼArt Contemporain, Centre National des Arts Plastiques ve Société Générale Çağdaş Sanat Koleksiyonu gibi önemli müze ve kurum koleksiyonlarına da girdi.

Nielsen’in hali hazırda İsviçre, Fransa ve Norveç, Galler ve İngiltere’de kişisel sergileri sürmekte. Ayrıca Fransa, Slovakya, Rusya, İspanya, ABD ve Portekiz’de de grup sergilerinde işleri yer almakta. Katıldığı önemli sanatçı rezidansları arasında La Pratique (Fransa), LKV (Norveç), PLOT (Fransa), École Supérieure d’Art et Design (Fransa) ve the École des Beaux-arts de Toulouse sayılabilir.

Sergi tarihlerine gelince: 05 Mayıs – 19 Temmuz 2016 tarihleri arasında Mürselpaşa Cad. No: 181 adresinde, Balat’ta gezebilirsiniz.

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.