Kapadokya’daki ev rahatlığı: Karlık Evi

Bu yazıyı yazmakta biraz geciksem de, bu yıl ve bundan sonra Kapadokya’ya gitmeye karar verenlere iyi bir alternatif olacağını düşündüğüm için sorun yok 🙂 Kapadokya’ya gitmeye karar verdiğimde nerede kalacağım konusunda çok kararsızdım. Araştırmalarım sonucunda Uçhisar bölgesinde kalmaya karar verdiğim yerlerden biri Karlık Evi’ydi.

karlıkevi7

Her otelde bir gün kalıp, oteller hakkındaki tecrübelerimi yazacakken; Karlık Evi’nden hemen ayrılamadım ve tam üç gün kaldım. Çünkü adeta evimde gibiydim. Otel sahibi Abdullah Bey, otel müdiresi Bukem ve diğer çalışanlar… Hepsi o kadar içten, o kadar güleryüzlüydü ki otelden çıkmak istemedim.

karlıkevi2

Odama geldiğimde benim adıma bir şarap bıraktıklarını ve balonlarla süslediklerini gördüm. Genelde balayı çiftlerinin konaklamayı tercih ettiği bir otel olduğu için bu normal gözükse de, benim gibi uzun zamandır sürprizlerle karşılaşmayan biri için çok tatlı olmuştu.

ece karlık evi

Karlık Evi’nin sahibi Abdullah Bey aslında eczacı. Ama oteli görünce buna inanmayıp sanatçı olduğunu düşünebilirsiniz. Çünkü Karlık Evi adeta bir modern sanat müzesine benziyor.

Yıl içerisinde birkaç defa sanat buluşmalarına ev sahipliği yapan Karlık Evi’nde, bu sanat kamplarında üretilen eserlere her köşede rastlayabiliyorsunuz. (Fotoğraflardan da bunu anlayabilirsiniz.)

Ayrıca bu yılki sanat kampı hakkındaki yazıyı da bu linkten okuyabilirsiniz.

karlik evi kapadokya

Karlık Evi’nde her sene düzenli olarak yapılan etkinliklerden biri de LÖSEV’i ağırlamak. Lösemili çocuklara çevreyi gezdirip, onların keyifli zaman geçirmesini sağlıyorlar.

karlıkevi4

Karlık Evi’nin bir başka güzelliği de Halil İbrahim Sofrası’nı aratmayan kahvaltıları. 🙂 Tek başınıza bile olsanız çeşitten ödün vermiyorlar, önce gözünüzü sonra da tıka basa karnınızı doyuruyorlar. Aslında bu kahvaltı olayı hemen hemen bütün Uçhisar otellerinde geçerli. Bu konuda çok başarılılar.

karlıkevi9

Yazın geldiyseniz bahçedeki havuz da otelin artılarından.

karlıkevi8

Bir de yan tarafta at çiftliği var. Hem de uzaktan Uçhisar manzaralı. Tam fotoğraflık.

karlıkevi3Özellikle balayı çiftlerine tavsiye edeceğim bu otele giderseniz Bukem’e selamımı söyleyin. Size kahve ısmarlayacaktır 🙂

karlıkevi1

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.