Konuşan Resimler “Ebedî – Edebî” Sergisi 5 Mayıs’ta Fulya Sanat’ta

konusan-resimlerÇok sevgili arkadaşım Ebru Ceylan ikinci sergisi için çok çalıştı, uğraştı ve “Suretler” ve “Man o To”dan sonra Konuşan Resimler “Ebedî – Edebî” sergisi ile tekrar karşımızda.

Ebedi Edebi’de Ebru, Cumhuriyet döneminin beş farklı akımına mensup edebiyatçıların hayatlarını, kırılma noktalarını, hayallerini ve aşklarını plastik sanatlar ile edebiyatı birleştirerek, tablolarına eşlik eden bu edebiyatçıların kendinde yarattığı duyguları anlattığı hikayeleriyle bizi başka bir dünyaya götürecek.

Sergide Ahmet Hamdi Tanpınar’dan Ahmet Telliye, Aziz Nesin’den Can Yücel’e, Edip Cansever’e, Halide Edip Adıvar’dan Metin Altıok’a, Nazım Hikmet’ten Orhan Veli’ye, Özdemir Asaf’a, Rıfat Ilgaz’dan Turgut Uyar ve Yaşar Kemal’e çok önemli isimler var.

Sergide yer alan yağlı boya tablolara eşlik eden hikâyeleri de Türkiye’nin önde gelen oyuncuları ve seslendirme sanatçıları seslendiriyor. Bu seslendirmeler dijital ekran ve kulaklıklar ile de davetlilere aktarılıyor.

52 eserin yer alacağı serginin 5 Mayıs Cuma akşamı yapılacak açılışında Çiğdem Erken de küçük bir konserle açılışa renk katacak.

Sergiye konu olan edebiyatçıların hepsini merak edenlere:

Ahmed Arif, Ahmet Hamdi Tanpınar, Ahmet Muhip Dıranas, Ahmet Telli, Arif Nihat Asya, Aşık Veysel, Atilla İlhan, Aziz Nesin, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Behçet Necatigil, Bilge Karasu, Cahit Külebi, Cahit Sıtkı Tarancı, Can Yücel, Cemal Süreya, Didem Madak, Ece Ayhan, Edip Cansever, Faruk Nafiz Çamlıbel, Füruzan, Gülten Akın, Haldun Taner, Halide Edip Adıvar, Halikarnas Balıkçısı, İlhan Berk, Kerime Nadir, Leyla Erbil, Melih Cevdet Anday, Metin Altıok, Mina Urgan, Nazım Hikmet, Necati Cumali, Necip Fazıl Kısakürek, Neyzen Tevfik, Nezihe Meriç, Oğuz Atay, Oktay Rifat, Orhan Veli, Ömer Seyfettin, Özdemir Asaf, Peyami Safa, Reşat Nuri Güntekin, Rıfat Ilgaz, Sabahattin Ali, Sait Faik, Sevgi Soysal, Sezai Karakoç, Tezer Özlü, Tomris Uyar, Turgut Uyar, Ümit Yaşar Oğuzcan, Yaşar Kemal.

Sergideki hikâyeleri seslendirenler isimler de şöyle:

Alican Yücesoy, Almıla Uluer, Ayçin İnci, Bahtiyar Engin, Can Sözeri, Caner Cindoruk, Cem Davran, Cenk Sözeri, Ceylan Ertem, Demet Evgar, Deniz Çakır, Emre Erkan, Erkan Can, Esra Dermancıoğlu, Ezel Akay, Ezgi Sözeri, Fırat Çelik, Fikret Kuşkan, Görkem Kanpolat, İsmail Demirci, Kerem Atabeyoğlu, Levent Özdilek , Levent Üzümcü, Melih Selçuk, Mehmet Günsur, Mert Fırat, Mert Öner, Murat Akkoyunlu, Onur Saylak, Oktay Kaynarca, Ozan Akbaba, Rana Mamat, Rıza Kocaoğlu, Sanem Çelik, Sarp Akkaya, Saygın Soysal, Selen Öztürk, Selim Bayraktar, Serdal Genç, Serhat Teoman, Serkan Altunorak, Songül Öden, Toprak Sergen, Yekta Kopan, Yiğit Özşener.

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.