Cappadox 2016’da bizi neler bekliyor?

CappadoxGeçtiğimiz günlerde bu linkte geçen yılki Cappadox deneyimimi anlatmıştım. Bu yıl da Cappadox keşiften üretime doğru bir yolculuğa davet ediyor. Ve 19-22 Mayıs tarihleri arasında müziğin birbirinden güçlü isimlerini bir araya getiriyor.

Yine geçtiğimiz yıl olduğu gibi Kapadokya’nın kuşbakışı manzarasına davet eden Uçhisar Kale’de süper konserler var. Sun Ra, Dhafer Youssef Quartet ve Karsu konserleri Uçhisar Kale’de bizi bekliyor. Konser öncesi veya sonrası da Kale Konak‘ta bir şarap keyfini deneyin derim 🙂 Hatta beraber bile içebiliriz.

sun Ra Arkestra
Program da başka neler var? Eskişehir’de 2000 yılında kurulan ve tüm dünyada 50’den fazla festivalde sahne alan Gevende’nin müzikleri, Perili Ozanlar Vadisi’nde yankılanacak. Gevende’nin ardından dans müziğine son yıllarda katılmış en dinamik, eğlenceli ve coşkulu gruplardan İnsanlar, modern elektronik müziği Anadolu’nun müzik gelenekleriyle buluşturacak.

Bruce Cawdron ve Rebecca Foon tarafından 2000’de Montrealde kurulan deneysel müziğin sevilen temsilcisi Esmerine, modern bir oda müziği grubunun bütün vaatlerini Cappadox’a taşıyarak Uçhisar Çiftlik Evi’nde olacak. Ayrıca, Ceylan Ertem, Cihan Mürtezaoğlu ve Cenk Erdoğan kendi bestelerini, hep söylemek isteyip söyleyemediklerini Cappadox’a özel bir proje ile birleştirecek ve Uçhisar Çiftlik Evi’nde Cappadox izleyicisiyle buluşturacak.

Uçhisar Çiftlik Evi, Hüsnü Şenlendirici, İsmail Tunçbilek ve Aytaç Doğan’ın enstrümanlarını konuşturdukları projeleri Taksim Trio’ya sahne olacak. Yine bir Hüsnü Şenlendirici konseri, ve ben bunu tabii ki kaçırmam. Trio’yu da ilk olarak 2006 yılında Stockholm’de dinlemiştim. Burası da benim için farklı bir deneyim olacak.

Bezirhane konserlerine gelince: Washington Square Park’ta Brian Eno tarafından keşfedilen müzisyen, mistik ve kahkaha meditasyonu icracısı Laraaji, etkileyici mistik havasıyla Bezirhane’de katılımcıları kıtalar arası yolculuğa çıkartacak.

Geçen yıl uyanamayıp katılmadığım, bu sene birine gitmek istediğim ücretsiz Gün Doğumu Konserleri bu yıl da vadilerin eşsiz görüntüsüyle birleşecek. Adam Hurst ve Mercan Dede, Gün Doğumu Konserleri’nde, sabahın ilk saatlerini müzikle karşılayacak.

Cappadox’un etkinlik biletleri biletix’te.

 

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.