İstanbul Modern Sinema’da Kuzeyli Filmler Festivali

kuzeyli filmlerİstanbul Modern Sinema, 4-14 Haziran 2015 tarihleri arasında İskandinav sinemasından dünya çapında öne çıkan, yepyeni filmleri bir araya getiren yeni bir program serisine başlıyor.

Danimarka, Finlandiya, İsveç, İzlanda ve Norveç sinemalarının o yıl çok konuşulan; izleyici, eleştirmen ve festivallerden tam not alan filmlerini bir araya getiren programın bu yılki ilk seçkisinde Norveçli usta yönetmen Bent Hamer’in son filmi “1001 Gram”, İsveçli usta yönetmen Roy Andersson’dan Venedik’ten Altın Aslan ödülüyle dönen “İnsanları Seyreden Güvercin” ve Oscar ödüllü yönetmen Susanne Bier’in “İkinci Bir Şans”ı yer alıyor. Filmin başrolünde, “Game of Thrones” dizisinin yıldızlarından Nikolaj Coster-Waldau oynuyor.

Program şöyle:

kuzeyli filmler programAyrıca, yönetmen Hisham Zaman“Kuzeyli Filmler Festivali”nin konuğu olarak “Krala Mektup” filminin Türkiye prömiyerine katılacak, İstanbul Modern Sinema’da 4 Haziran Perşembe saat 17.00’deki “Krala Mektup” ve 6 Haziran Cumartesi saat 15.00’teki “Kar Yağmadan Önce” film gösterimlerinin ardından izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

 

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.