Ne yiyeceğimize televizyon programları karar veriyor

Paramparca
Hangimiz televizyon izlerken acıkmıyoruz ki? Mesela Survivor’ı izlerken, gecenin bir vakti canımız simit, sarelle, Burger King isteyebiliyor. Veya gündüz kuşağında ‘Ver Fırına’yı izlerken de sürekli bir acıkma halindeyiz. Biz geçen gün, onlar kek yaparlarken özendik ve kalktık kek yaptık.

Yemeksepeti de televizyon programlarına siparişlerinin nasıl değiştiğini araştırmış ve bazı verilere ulaşmış.

Yemeksepeti verilerine göre, dizi ve programların yayınlandığı saatlerde sipariş oranları günün diğer saatlerine göre tam 2 katına çıkıyor. Ayrıca izlediklerimiz yemek seçimlerimizi etkiliyor.

Örneğin Survivor’da akşamları ödül olarak verilen yemeklerin aynılarını biz de eve ısmarlıyoruz. Pazartesi akşamının lideri Paramparça’da bir yanda Gülseren ile Cihan’ın tutkulu aşk hikayesi, bir yanda Keriman’ın bitmeyen iştahıyla yemek yemesi… Karadayı ve Survivor da eklenince Pazartesi akşamları televizyon karşısında tansiyon iyice yükseliyor.

Salı, Cumartesi ve Pazar günleri televizyonun birincilik tahtına Survivor All Star oturuyor. Özellikle yemek ödülü verilen günlerde Yemeksepeti kullanıcıları da siparişleri artırıyor. Örneğin 7 Mart Cumartesi günü Survivor’da ünlüler takımı pizza ödülü kazandığında, Yemeksepeti’nde pizza siparişleri önceki cumartesiye göre yüzde 29 arttı. 16 Mart Pazartesi günü de kazanan Survivor ekibi hamburgere gömülürken parmaklar yine Yemeksepeti’ne gitti; hamburger siparişlerinin yüzde 19 arttığı görüldü.

Zap yapmaktan yorulduğumuz Çarşamba günlerinde bünyemize kebap ile enerji aşılıyoruz. Kurtlar Vadisi akşamlarında ise çorba ve pide söylüyormuşuz. O kadar iştahlı yenen güzel yemekleri gördükten sonra insanın canının istememesi mümkün mü? 🙂

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.