Bedri Baykam ve Denizhan Özer 56. Venedik Bienali’nde

bedri baykam bos cerceveBaykam ve Özer’in enstalasyonları 9 Mayıs 2015’te açılacak olan  56. Venedik Bienali’nde,  Palazzo Loredan dell’Ambasciatore’da sergilenecek.

Uluslararası sanatçı birliği Nine Dragon Heads ile birlikte ‘Jump into the Unknown’ başlığıyla bienale katılan Baykam ve Özer, uzun yıllardır grubun uluslararası projelerinde yer alıyor. Venedik Bienali’nde merkez mekan haricinde düzenlenecek ana etkinlikler arasında yer alan ‘Jump into the Unknown’a değişik ülkelerden 26 sanatçı katılıyor.

Baykam’ın Boş Çerçeve (EmptyFrame) isimli serisi, 2013 yılında New York’ta the Proposition Gallery’de sergilenmiş ve büyük ilgi uyandırmıştı. Boş Çerçeve’yi uluslararası bir reklam kampanyasıyla ilk önce New York’ta tanıtan Baykam’ın Venedik’te yer alacak olan çerçevesi ise, bir yüzü klasik sanata, diğer yüzü bugüne dönük “EmptyFrame/Fast Forward History” başlıklı yeni bir yorum.

denizhan özer

Denizhan Özer’in İngiltere’ye kaçan mültecilerin gerçek yaşam öykülerinden derleyerek oluşturduğu ve ülkeye ilk girişte fişlendikten sonra kendilerine verilen belgelerin metal baskılarından oluşan değişken boyutlu enstalasyon, bilinmeyen bir durumla karşılaşan insanların hikayesini anlatıyor. Daha önce Londra’da A Foundation Rochelle School’da ve İstanbul’da Piramid Sanat’ta gösterilen yapıt, özne ve iktidar arasında gelişen sosyal adalet kavramını göç teması üzerinden aktarıyor.

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.