13. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali başlıyor

filmmor Bu yıl “Kadınların Sineması, Kadınların Direnişi, Direnişin Sineması” diyen Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 13 Mart Cuma günü, İstanbul’da başlayacak. 27 Nisan’a kadar devam edecek olan gezici festival 13-22 Mart’ta İstanbul’da, 28-29 Mart’ta Nevşehir-Kapadokya’da, 4-5 Nisan’da Muğla-Bodrum’da, 11-12 Nisan’da Diyarbakır’da, 18-19 Nisan’da Adana’da, 25-26 Nisan’da İzmir’de olacak.

Kadınların deneyimlerini, düşlerini, gündemlerini, ürettiklerini, sinemayla ve sinemada buluşturmayı dileyen festivalde filmler, yine “Kadınların Sineması”, “Kendine Ait Bir Cüzdan”, “Cins-iyet-ler” ve “Bedenimiz Bizimdir” başlıklı bölümler altında gösterilecek.

Margarethe von Trotta ve Nahid Persson Sarvestani toplu gösterimlerinin de yapılacağı festival kapsamında 25 ülkeden 60’ın üzerinde film perdeye yansıyacak. Film gösterimlerinin yanı sıra atölye, forum ve yönetmenlerin de katılacağı özel söyleşiler gerçekleştirilecek.

13. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali festival yürüyüşüyle başlayacak. Açılışta kadınların edilgen, geleneksel, cinsiyetçi olmayan temsillerine, öznelik, öznellik, direnç, eylem ve düşlerine alan açmak ve dayanışmak amacıyla verilen Mor Kamera Umut Veren Kadın Sinemacı Ödülü sahibini bulacak. Festival kapanışında ise her yıl olduğu gibi bu yıl da ‘gelecek yıllar verilmemesi dileğiyle’ 7. Altın Bamya Ödülleri dağıtılacak. Festivalin geliri Şengal ve Kobane kamplarındaki kadınlara ve çocuklara aktarılacak.

Festival Mekanları:
İstanbul: 13-22 Mart / İstanbul Modern, Pera Müzesi, Rampa Tiyatro
Denizli: 28-29 Mart / TMMOB- Makine Mühendisleri Odası
Muğla-Bodrum: 4-5 Nisan / CineMarine Sinemaları
Diyarbakır: 11-12 Nisan / Cegerxwin Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi
Adana: 18-19 Nisan / Seyhan Kültür Merkezi
İzmir: 25-26 Nisan / İzmir Fransız Kültür Merkezi

Festival web sitesi: www.filmmor.org
Twitter: https://twitter.com/#!/Filmmor_
Facebook: http://www.facebook.com/Filmmor

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.