43. İstanbul Müzik Festivali Programı açıklandı

43. istanbul müzik festivaliİstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenen 43. İstanbul Müzik Festivali’nin bu yılki programı açıklandı.

43. İstanbul Müzik Festivali, “Kültürel Manzaralar” temasıyla 31 Mayıs-29 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İki dünya prömiyeri ile üç Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapacak olan festivalde senfoni ve oda orkestraları, vokal konserler, resitaller olmak üzere toplam 27 konser yer alıyor.

43. İstanbul Müzik Festivali 600’e yakın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’da ağırlayacak.

43. İstanbul Müzik Festivali aralarında, Yuri Bashmet, Boris Berezovsky, Emmanuelle Haïm, Angela Hewitt, Paavo Jarvi, Kim Kashkashian, Patricia Kopatchinskaja, Christian Tetzlaff, Gidon Kremer, Yuja Wang gibi isimlerle dünyanın önde gelen topluluklarından Lozan Oda Orkestrası, Franz Liszt Oda Orkestrası, Kremerata Baltica ve Berlin Filarmoni’nin 12 Çellisti’nin de bulunduğu 600’e yakın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’da ağırlayacak. Deutsche Kammerphilharmonie Bremen ise festivalin bu yılki yerleşik konuk orkestrası olarak iki konsere imza atacak.

İki dünya prömiyeri ile üç Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapacak olan festivalde senfoni ve oda orkestraları, vokal konserler, resitaller olmak üzere toplam 27 konser yer alıyor. Festival bu yıl da farklı mekânlarda dinleyicilerle buluşacak. Festivale, bu yıl ilk defa konser mekânları arasında yer alan Heybeliada Aya Triada Manastırı’nın yanı sıra Aya İrini Müzesi, Sent Antuan Kilisesi, Süreyya Operası, Avusturya Kültür Ofisi, Surp Vortvots Vorodman Kilisesi, İş Sanat Konser Salonu, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı ile Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall ev sahipliği yapacak.

Hafta Sonu Klasikleri başlıklı ücretsiz konserlerle ise Hollanda Başkonsolosluğu Bahçesi, Selamiçeşme Özgürlük Parkı, Sakıp Sabancı Müzesi “Atlı Köşk” Bahçesi ve Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi gibi mekânlarda festival müzikseverlere bir kez daha ulaşacak.

Ayrıntılı bilgi ve program için muzik.iksv.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu yazıyı bültenden ekledim. Seçtiğim konserlerle ilgili de bir yazı yazacağım,  fyi.

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.