İş Sanat yeni sezona hazır

İŞ SANAT 2014-2015

İstanbul’da güz sezonunun açıldığının göstergelerinden biri de İş Sanat’ın sezon tanıtımıdır bana göre. Ben de geçtiğimiz günlerde, her yıl olduğu gibi yine sezon tanıtım toplantısına katıldım. Yazmakta biraz geç kaldım ama sezon 1 Kasım’da başlıyor. O yüzden o kadar da geç sayılmaz. 🙂

İş Sanat, 15. sezonunda yine dünyaca ünlü sanatçılara ve saygın orkestralara ev sahipliği yapacak. 1 Kasım’daki açılış konserinin ardından, onlarca konser, dans gösterisi, çocuk etkinliği ve şiir dinletileri İş Sanat’ta olacak.

İş Sanat Kibele Galerisi’nin açılış tarihi 5 Kasım Özdemir Altan sergisi, İzmir Galerisi ise 22 Ekim- Mehmet Mahir sergisi ile yeni sezonlarına başlıyor.

Yeni sezonun biletleri 13 Ekim’de satışa çıktı bile.

iş sanat

Gelelim benim seçimlerime:

* Açılış konseri. (1 Kasım’da Alpaslan Ertüngealp yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve piyanist Hüseyin Sermet solistliğinde gerçekleşecek.)

* Caz konserlerinin başlangıç konseri Stacey Kent. Kent, 18 Kasım 2014 Salı İş Sanat’ta olacak.

27 Kasım 2014 Perşembe akşamı yaşayan bir efsane Pharoah Sanders İş Sanat’ta triosuyla sahnede olacak.

Paco Peña’nın yeni projesi Flamencura. Tarihi 12 Şubat 2015 Perşembe.

Trisha Brown Dance Company, 40 yılı aşan deneyimini Brown’un en güçlü koreografilerinden oluşan bir repertuvarla 20 Aralık 2014 Cumartesi akşamı İş Sanat sahnesine taşıyacak.

Ozan Musluoğlu All My Friends Are Vocalists isimli projesi. Gökhan Özoğuz, Ceylan Ertem, Ece Göksu, Fatih Erkoç, Şevval Sam, Sarp Maden, Neşet Ruacan, Önder Focan, Şenova Ülker, Bulut Gülen ve Ferit Odman gibi birçok müzisyenin sahne alacağı proje 17 Şubat 2015 Salı akşamı gerçekleşecek.

* Piyanist Tuluğ Tırpan ve müzik yazarı Murat Beşer’in imzasıyla 20 Mart 2015 Cuma günü hayata geçirilecek. Çok sevgili Can Bonomo ve Model grubunun solisti canım <3 Fatma Turgut’un vokal olarak yer aldığı projede Türk rock müzik tarihine damga vurmuş sanatçıların eserlerinin seslendirilecek.

* Ve şiir dinletileri. Olmazsa olmaz. Nazım HikmetÜmit Yaşar OğuzcanOrhan Veli gibi Türk edebiyatında çığır açmış usta şairlerin şiirleri değerli sanatçılarımızın yorumuyla ses bulacak. 15 Aralık 2014 Pazartesi akşamı memleket şairi Nazım Hikmet’in şiirleriyle başlayacak seri, 19 Ocak 2015 Pazartesi akşamı modern hikâyemizin kurucularından Sait Faik’in hikâyeleriyle ve 16 Şubat 2015 Pazartesi akşamı Aşk Şiirleri ile devam edecek. “Benim hayatım roman değil, baştanbaşa şiirdir, aşktır” diyen Ümit Yaşar Oğuzcan’ın şiirleri 9 Mart 2015 Pazartesi akşamı seslendirilecek. Seri, İstanbul şairi Orhan Veli’nin şiirleri ile 13 Nisan 2015 Pazartesi akşamı son bulacak.

Programda olmasından hoşlanmadığım bir grup var. Bu grup da The von Trapps. Geçtiğimiz Ağustos’ta Pink Martini konserinde gruba eşlik etmişlerdi ve bence facialardı. Ne zaman sahneyi terkedeceklerini bekledik resmen 🙂

Ben programımı yaptım. Sıra sizde 🙂

NOT: İş Sanat konserleri ile ilgili en güncel bilgiyi issanat.com.tr ‘den takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.