Hatiçe Gökçe ile ‘Deri Çağı’ başlıyor

deri çağı the leather age

Türk derisini uluslararası arenada tanıtmak üzere çalışmalarını sürdüren Deri Tanıtım Grubu ve moda tasarımcısı Hatice Gökçe, The Leather Age–Anatolia projesi için bir araya geldi.

Proje, tasarımcı Hatice Gökçe’nin Anadolu topraklarında yaşamış Hitit, Lidya, Urartu, İyonya, Asur, Frigya, Arzawa ve Troya medeniyetlerinin kendine has unsurlarını yeniden ele alıp deri ile bir araya getirip forma kavuşturduğu çok katmanlı 16 tasarımdan oluşuyor. Hatice Gökçe‘nin kapsamlı bir araştırma sonucu ortaya çıkardığı tarihsel motifler, deri yüzeylerinde tekrar yorumlanıyor.

the leather age

Tasarım hayatına deriyi kullanarak başlayan ve hala deri ağırlıklı koleksiyonlar hazırlayan Gökçe, bu projede deriyi yenilikçi bir yaklaşımla farklı tekniklerle kullanıyor. Tüm dokular özel tekniklerle deriyle buluşurken, her bir parça özenle bir araya getirilerek yaratılan yüzeyler forma dönüştürülüyor. Urartuların uçmayı hayal ettiği kanatlı insan heykelciklerinden, Arzawaların ilginç fiziki yapılarına, Hititlerin hiyerogliflerinden, Truvaların savaş sahnelerine, Asurluların savaştaki atılganlıklarından ve zalimliklerine kadar her medeniyetin tortusu özel deri dokularıyla buluşarak Hatice Gökçe’nin tasarımlarıyla hayat buluyor.

Provokatif, asi, kışkırtıcı 16 parçadan oluşan The Leather Age –Anatolia ∞ projesinde her bir tasarım kendine ait ses taşıyor. Deri Tanıtım Grubu’nun sponsorluğunda gerçekleştirilen The Leather Age –Anatolia ∞ projesinin sanat yönetmenliğini Bilge Tuğsuz yaparken, fotoğraflarını Dağhan Gürkanlar çekti. Kitabını ise ünlü grafik sanatçısı Bülent Erkmen hazırladı.

 

 

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.