Uzun zamandır merakla beklediğim bir proje vardı. Projeyle ilgili sadece sinemayla ilgili olduğunu biliyordum. Geri kalanı hep bir merak uyandırıyordu. Sonunda ne olduğu ortaya çıktı. Ve bugün itibarıyla da Başka Sinema salonları izleyici ile buluştu.
Artık yerli ve yabancı özel filmleri herkesten önce izleyebileceğiz.
Bağımsız film dağıtıcısı M3 Film ve Kariyo & Ababay Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen BAŞKA SİNEMA, sinemaseverlere festivallerde gelsin diye bekledikleri bağımsız filmleri yıl boyunca izleme fırsatı verecek.
İzleyicisine, aynı salonda günde en az üç film sunacak olan BAŞKA SİNEMA’da filmler görmenize yetecek kadar uzun süre vizyonda kal›yor. Üstelik seanslarda (filmler 110 dakikadan uzun değilse) ara verilmiyor. Sürpriz film geceleri, k›sa filmler, fragman seansları, gala gösterimleri, seanslardan sonra film ekibiyle sohbetler, izleyicinin katkısıyla yaratılacak etkinlikler, hep seyretmek istediğiniz ama kaçırdığınız filmler BAŞKA SİNEMA’da izleyicilerini bekliyor.
BAŞKA SİNEMA, 1 Kasım 2013’ten itibaren Beyoğlu Beyoğlu, Altunizade Capitol, Kadıköy Rexx ve Ankara Büyülü Fener Kızılay sinemalarında.
BAŞKA SİNEMA, Onur Ünlü’nün ticari gösterime sokmadığı Sen Aydınlatırsın Geceyi adlı filmiyle başlıyor!
Sen Aydınlatırsın Geceyi, 2013 İstanbul Altın Lale En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu, FIPRESCI Ödülü sahibi. Gökyüzünde iki güneşi, üç dolunayı olan küçük bir Anadolu kasabasında süper güçlere sahip kasabalıları anlatan film, 1 Kasım ‘da BAŞKA SİNEMA’da.
Frances Ha, Woody Allen’›n Manhattan’ını hatırlatan nefis siyah-beyaz görüntüleri, Greta Gerwig’in doğaçlama anlarla dolu performansıyla senenin eleştirmenler tarafından en beğenilen filmlerinden biri.
Cannes’da en iyi film ödülünü kazanan Blue is The Warmest Color / Mavi En Sıcak Renktir, yönetmeni Abdellatif Kechiche ile birlikte başrol oyuncuları Adèle Exarchopoulos ile Léa Seydoux’ya da Altın Palmiye kazandırdı.. İki genç kızın yıllara yayılan birliktelikleri üzerinden yaşamı ve aşkı sorgulayan film,
8 Kasım’da, BAŞKA SİNEMA’da.