Alfred Hitchcock’un sessiz filmleri İstanbul Modern Sinema’da

HITCHCOCK poster

Benim gibi Hitchcock severler için harika bir haber geldi. İstanbul Modern SinemaBritish Council iş birliğiyle beyazperdede “gerilimin efendisi” olarak kabul edilen Alfred Hitchcock’un ilk dönem yaptığı dokuz sessiz filmi Türkiye’de ilk kez gösterime sunuluyor.

DCP formatında gösterilecek filmlere,  İngiltere’den John Sweeney, Türkiye’den ise ReplikasHakan Ali Toker ve Erdem Helvacıoğlu gibi müzisyenler canlı performanslarıyla eşlik edecekler. 7 Kasım Perşembe günü İngiliz sinema yazarı ve gazeteci Ian Haydn Smith, Alfred Hitchcock’un 50 yıllık sinema kariyerini değerlendireceği bir söyleşi gerçekleştirecek.

albert-watson-alfred-hitchcock-los-angeles-1973

7- 17 Kasım 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek “Hitchcock 9” başlıklı program, “sessiz filmler sinemanın en saf halidir” diyen Hitchcock’un sonraki filmografisine ışık tutan, günümüz film gramerini oluşturan bir okul niteliğindeki sinemasının ipuçlarını taşıyor. Yönetmenin 1920’lerdeki sessiz sinema döneminden hayatta kalmayı başarabilmiş bu filmler, British Film Institute tarafından geçtiğimiz yıl temizlendi ve onarıldı.

Gösterim programı şöyle:

program

 

Filmler hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayabilirsiniz. 

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.