Oryantalizmin 1001 Yüzü’nde Son Günler

beylerbeyi sarayi havuzlu salon

Beylerbeyi Sarayı Havuzlu Salon

S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki Oryantalizmin 1001 Yüzü sergisi 11 Ağustos’ta sona eriyor. Gezmeyenlere duyurulur.

19. yüzyıl Oryantalizmine odaklanan sergi, “Oryantalizm” teriminin kaynağına inerek bilim dünyasından arkeolojiye, mimariden dünya sergilerine, fotoğraftan modaya uzanan pek çok konudaki etkilerine ışık tutuyor.

osman hamdi efendiSergide, 19. yüzyıl başında gerçekleşen arkeolojik kazılar, dünya sergileri görüntüleri, değerli kitaplar, Avrupa’daki Oryantalist mimarinin Osmanlı Đmparatorluğu’ndaki uygulamaları, Oryantalist tarzda iç mekan tasarımları, sahne dekoru ve moda, stüdyo fotoğrafları ve 19. yüzyıl ile başlayan Doğu’ya seyahatin değişik aşamaları, obje ve örneklerle sunuluyor.

yelpaze

 

Ayrıca hazır gitmişken 25 Ağustos’a kadar devam edecek olan ‘Geçmişten Günümüze Yelpaze’ sergisini de ziyaret edebilirsiniz.

Sakıp Sabancı Müzesi’nin 18 dönümlük bahçesinde ise Botanik Bahçesi kurulmuş. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’yle birlikte bilimsel bir çalışma yürüten müze, Uzakdoğu, Amerika, Avustralya, Kuzey Afrika, Kafkasya bölgelerinden gelen, Türkiye’de çok az görülen bitkileri de içeren 115 çeşit bitkiyi tespit ederek, hepsinin yanına da bilgi tabelaları yerleştirilmiş.

Bu arada SSM, her Çarşamba saat 10.00- 20.00 arası herkese ücretsiz! Gidin gezin, sonra da Müzede Changa’ya gidip biraz dinlenin. İstanbul’da nefes alabileceğiniz en güzel yerlerden biri Sabancı Müzesi 🙂

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.